MINISTAR MALI OBJAVIO DETALJE, POTREBNA 3 PODATKA: Ovako će izgledati prijava za državnu pomoć od 10.000 dinara za decu

Svakom detetu ispod 16 godina daćemo po 10.000 dinara jer hoćemo da podržimo majke. Već 20. avgusta počinje prijava za ovu meru, rekao je večeras ministar finansija Siniša Mali.

– Prijava će biti preko Uprave za trezor, biće potrebni JMBG majke i deteta i račun, a za to nam potrebno je oko 11, 9 milijardi dinara – rekao je on.

Mali je istakao da se radi o setu mera za podizanje životnog standarda u uslovima globalne krize ikada. On je u emisiji Vesti na televiziji Prva da taj set mera pokazuje opravdanost naše ekonomske politike.

– Prva mera je podizanje plata. Za sve u prosveti povećanje će biti 5,5 odsto, a povećaće se plate i medicinarima. Za njih i za sve ostale u javnom sektoru podizanje plata od 1. januara će biti 10 odsto. Podizanje penzija je druga mera, veoma važna. Od 1. oktobra podizanje penzija 5,5 odsto, a od 1. januara još 14,5 odsto. Za ovu godinu nama treba 23 milijarde dinara za ove mere – kazao je on.

– Prošle godine smo tri puta pomagali mlade. Stvarno se trudimo da pokažemo građanima Srbije da nam je ekonomija stabilna i da nam je privreda jaka. Set izuzetnih mera finansiramo iz onoga što smo uštedeli. Sve i dalje radi i ide kakao treba. Nijednu investiciju ne zaustavljamo. To nema nikakve veze sa izborima. 2026. preko 1.000 evra će biti prosečna plata, a 430-450 evra prosečna penzija – rekao je ministar.

Mere je sinoć najavio predsednik Aleksandar Vučić.

– Imamo i jednu novu meru, koju nikada nismo imali. Sada smo doneli odluku da po prvi put damo po 10.000 dinara za svako dete, od tek rođenog do 16. godine. Dajemo majkama, u skladu sa tim koliko dece imaju, istakao je sinoć Vučić najavljujući novu pomoć države.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Blic Biznis)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare