KOLUBARA SE ŽALILA SUDU U LOZANI: Klub iz Lazarevca ZAHTEVA vraćanje bodova i elitnog statusa!

Kolubara iz Lazarevca odlukom Disciplinske komisije FSS da joj oduzme devet bodova ispala je iz Superlige Srbije.

Međutim klub iz Lazarevca se ne miri sa tim.

Čelnici Kolubare odlučili su da se obrate Sudu za sportski arbitražu (CAS) u Lozani, i to zbog odluke Komisije za žalbe FSS, koja je potvrdila raniju odluku Disciplinske komisije, saznaje “ „Mozzartsport“

Predstavnici kluba iz Lazarevca, napomenuli su da je „odluka Disciplinske komisije doneta uz flagrantno nepoštovanje procesa“, a uz to i da nisu imali uvid u dokaze na osnovu kojih su kažnjeni. Takođe, Lazarevčani su istakli da je Kolubara jedan od retkih klubova koji je ovako kažnjen, kroz više od 100 slučajeva i istraga koje su pokrenute na inicijativu Evropske kuće fudbala (UEFA).

Kao jedan od argumenata, čelnici Kolubare naveli su slučaj RFK Novi Sad, u kojem je vojvođanski klub oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza. Uz to, Lazarevčani zahtevaju da Sud deluje u što kraćem roku, s obzirom na to da je početak nove sezone zakazan za 22. jul, i da situacija može uticati na pregovore sa sponzorima i igračkim kadrom.

Samim tim, iz Kolubare zahtevaju da kazna bude poništena, i da tabela za proteklu sezonu bude obnovljena uz nadoknađenih devet bodova, čime bi tim iz Lazarevca bio devetoplasiran sa 41 bodom.

Ostaje nam da sačekamo rasplet.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport / Mozzartsport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare