ROĐACI I PRIJATELJI DEVOJAKA RANJENH U MASAKRU U MLADENOVCU: Nevena i Anđela se hrabro bore za oporavak

Nevena V. (20) iz Dubone i Anđela S. (19) iz Malog Orašja i dalje se nalaze u bolnici u Beogradu, njihovo stanje se pomno prati, one ne odustaju da se hrabro bore za svoj oporavak.

Neveni su lekari amputirali ruku kako bi joj spasili život posle ranjavanja kad je troje njenih drugara ubijeno, mladi policajac M. P. i njegova sestra K. P. i prijatelj D. T. 

Njih dve teško su povređene 4. maja uveče kada je Uroš B. pucao u selima Malo Orašje i Dubona kod Smedereva i Mladenovca i tom prilikom ubio osam i ranio 14 mladih osoba. 

Nevena i Anđela su bile među najteže povređenima i nešto više od mesec dana su u bolnici.

Neveni su lekari amputirali ruku kako bi joj spasili život posle ranjavanja kad je troje njenih drugara ubijeno, mladi policajac M. P. i njegova sestra K. P. i prijatelj D. T. 

– Ona je pozitivna, nasmejana, može sve da podnese. Oporavak će biti dug jer je izgubila mnogo krvi i ruka koju je izgubila mora da se potpuno zaleči, da bi mogla da funkcioniše sa novom. Stalno se čujemo sa lekarima i njom, ona je dobro, trudi se da bude nasmejana i vesela. Jedva čekamo da dođe kući – kaže Nevenin tata za Kurir. 

Prema njegovim rečima, ona je kobne večeri otišla da se vidi sa drugarima kad je osumnjičeni U. B. (21) zapucao na sve njih, koji su bili u školskom dvorištu u Duboni.

– Važno mi je da je živa, znam da će ovo prebroditi, hrabra je i uvek raspoložena – dodaje otac.

Komšije u Duboni imaju samo reči hvale za Nevenu i njene drugare, i kažu da je ona divna devojka koja pleni pozitivnom energijom.

– Ona kad prođe ovde nasmejana srce da ti zaigra. Ona će ovo podneti na svoj način, a mi ćemo svi biti tu da joj taj oporavak olakšamo – rekla je komšinica.

Lepe reči su jedino što smo čuli i za Anđelu S., koja je teško povrđena u parku u Malom Orašju, kada su je hici iz kalašnjikova pogodili.

– Njeno stanje je dugo bilo teško, tek se u poslednje vreme oporavlja. Ali, ne gubimo nadu, ona je sve bolje i bolje. Dugo nisu mogli da joj izvade metak iz glave, iznad oka, i to je bio najveći problem i prepreka njenom oporavku, ali je on nedavno izvađen i njen oporavak je krenuo nabolje. Izgubila je drugare i momka koga je volela, mog unuka N. S. (20) –  rekao je za Kurir deda Anđelinog dečka, koji je ubijen kod spomenika u Malom Orašju.

– Moja unuka je bila sa Anđelom te večeri i samo čudom je uspela da pobegne od metka. Ona je trčala da se spasi, nije znala da li puca u nju ili u druge, zvala je policiju kad se sve desilo, a nije znala da su joj drugarice povređene, a brat mrtav – kaže nam G. S., deda ubijenog Anđelinog dečka.

On dodaje i da se njihova porodica čuje sa Anđelinom, a kad su se čuli u nedelju uveče Anđelina majka im je rekla da će devojka biti prebačena u drugu bolnicu u Beogradu.

– Metak joj je izvađen, ali ima još tu mnogo da se radi, povređena joj je karlica i ima probleme sa bešikom, pa se sad sve rešava jedno po jedno. Ona je izdržljiva i prebrodiće sve, a svi ćemo joj pomoći – rekao je deda. 

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare