DETALJI DRAME U VAŠINGTONU Borbeni avioni F-16, probili zvučni zid juireći Cesnu čiji pilot nije reagovao na poziv kontrole leta 

Američka ratna avijacija podigla je borbene avione F16 koji su krenuli za lakim putničkim avionom tipa Cesna koji je narušio vazdušni prostor oko glavnog grada SAD Vašingtona, a čiji pilot nije reagovao na pozive kontrole letenja.

Avion Cesna kasnije se srušio u susednoj u državi Virdžinija, a na mestu nesreće nisu pronađeni preživeli, prenosi Rojters.

Tokom svoje akcije američki lovci F16 izvršili su probijanje zvučnog zida iznad Vašingtona što je izazvalo iznenađenje i uznemirenost stanovništva.

Iz policije savezne države Virdžinija je potvrđeno da su u avionu Cesna bile četiri osobe i da na mestu pada tog aviona nije bilo preživelih.

NASA letilica je udarila u asteroid i šta sad? Evo kada ćemo saznati prve rezultate istorijske misije

Avion Cesna je registrovan na kompaniju Enkor Motors iz Melburna u saveznoj državi Floridi, a vlasnik kompanije Džon Rumpel izjavio je za dnevnik Vašington post da su u avionu leteli njegova ćerka, unuka i njena dadilja.

„Ne znamo ništa o padu aviona. Za sada smo u kontaktu sa ljudima i Federalne službe za civilnu avijaciju“ rekao je Rumpel u razgovoru sa izveštačem Vašington posta.

Američka vojska je pokušala da kontaktira pilota, koji nije reagovao i činilo se da Cesna leti na autopilotu, izjavio je neimenovani izvor upozan sa ovim slučajem.

„Borbeni avioni dobili su dozvolu za probijanje zvučnog zida i let supersoničnom brzinom što su mogli da čuju stanovnici glavnog grada SAD“, navodi se u zvaničnom saopštenju.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Nova.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare