DA LI ZA OLGU UOPŠTE POSTOJI NEMOGUĆE?! Srpska teniserka je DOMINANTNA, ali sada je čeka najteži zadatak 

Niz od deset uzastopnih pobeda rekordni je za Olgu Danilović u profesionalnoj karijeri – a kada se tome doda da je načinjen na šljaci, a da je polovina ostvarena na jednom od četiri najveća turnira sezone – onda (skoro) više ništa nije nemoguće da se desi u njenim daljim nastupima na Rolan Garosu.

U sjajnoj je formi i raspoloženju Olga, posebno inspirisana najlepšim – ljubavnim – motivima – i sija se od pozitivnih emocija i u centru pažnje. Prijatno raspoloženje je dodatno podstaknuto novim nivoom samopouzdanja – što se najlepše manifestovalo potpunim povratkom u završni set protiv Paolini posle zaostatka od 5:1 u gemovima.

Greške iz prevelike spontanosti su i dalje tu, želja za osvajanjem “zlatnih poena” i atraktivnim rešenjima je I dalje momentalno unazadi od ostvarenja važnijih ciljeva u meču – ali je simpatična Beograđanka konsistentnija nego što je ikada bila po igri i rezultatima. To znači da u njenoj igri sada postoji I strateška dimenzija, požrtvovanje I borbenost, adaptibilnost na različite protivnice I uslove igre – i verovanje da se sve to može ponoviti u svakom narednom meču.

U nadi da se neće opteretiti nastupom na drugom najvećem stadionu Rolan Garosa u terminu od primarne važnosti večeras – već zaista uživati na terenu i svemu što su joj nedavni uspesi doneli – Olga će tražiti svoju šansu protiv jedne od najboljih igračica sveta poslednijh godina na svim podlogama – Tunižanke Ons Žaber. Što mirnija glava i ritam disanja, postojan servis, izbegavanja brzanja u traženju rešenja, strpljivo građenje i zatim iskorićavanje prilika – ali i postojanje “plana B” i strateške dubine da se stvari menjaju barem da bi se poremetio ritam protivnice koja je veliki ljubitelj tempo-igre je ono što bi Olga trebala da – za početak – isporuči na Lenglenu večeras – da bismo I mi uživali u njenom nastupu.

Da Žaber nije svejedno što u trećem kolu ide na raspoloženu kvalifikantkinju u velikom pobedničkom nizu mogli smo da zaključimo kroz veoma kratak osvrt na predstojeći meč tokom konferencije za medije – tokom koje smo shvatili da veoma dobro poznaje i protivnicu I njenu igru. Kao što smo rekli – Žaber će igrati “ono njeno” – snažno, u tempu, probitačno i krajnje agresivno, ali je pitanje kako bi odgovorila na uspešno “miksovanje” igre i prvi niz iznenađenja koje bi Olga mogla da joj servira, prenosi Kurir.

Do nedavno druga – a danas sedma igračica sveta – zna šta je potrebno da se “isčupa” i iz takvih situacija, ali je pitanje da li će baš u datom danu I datim okolnostima ta “magija” biti delotvorna. Nadajmo se da će Olga biti kadar da je dovede u tu situaciju – i da će mnogo više nagađati šta je očekuje – nego rešavati ono što joj se bude učinilo kao “deža vi”…

U svakom slučaju, o bilo čemu drugom nego tome da treba odigrati svim srcem i sportskom pameću ne treba razmišljati, i zato – idemo Olga, da uživamo večeras uz tebe!

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare