„NIJE SILOVATELJ, BILO JE SPORAZUMNO“ Slavni glumac oslobođen MONSTRUOZNIH OPTUŽBI za zlostavljanje! Oglasio se posle svega

Okružno tužilaštvo Los Anđelesa donelo je odluku kako neće optužiti glumca Armija Hamera, nakon što se godinama istraživala tvrdnja da je silovao ženu 2017. godine.

„Slučajeve seksualnog napada je vrlo teško dokazati, zato i angažujemo naše najiskusnije tužioce da ih provere. U ovom slučaju, ti tužioci su sproveli izuzetno temeljit pregled, ali su utvrdili da u ovom trenutku nema dovoljno dokaza da se gospodin Hamer optuži za zločin“, rekao je portparol Okružnog tužioca, dodajući kako njihova kancelarija ima „etičku odgovornost“ da digne optužnicu samo za one slučajeve koji se mogu dokazati „izvan razumne sumnje“.

„Znamo da je ženama teško da prijave seksualni napad. Čak i kad ne možemo da nastavimo s krivičnim progonom, naši predstavnici službe za žrtve biće dostupni onima koji traže naše usluge podrške. Zbog složenosti odnosa i nemogućnosti dokazivanja prisilnog seksualnog čina bez obostranog pristanka, ne možemo da dokažemo slučaj izvan razumne sumnje“, napomenuo je portparol.

U martu 2021, žena koja se predstavila samo imenom Efi, optužila je 36-godišnjeg Hamera za „mentalno, emocionalno i seksualno“ zlostavljanje tokom njihove četiri godine duge veze.

Tvrdila je kako je slavni glumac postajao „sve nasilniji“ tokom njihove romanse, a 24. aprila 2017. njegovo zlostavljanje je navodno eskaliralo do silovanja. U sredu je Efi medijima izjavila kako je razočarana odlukom tužilaštva da ne optuže Hamera.

„Osećala sam se dužnom da progovorim i podnesem prijavu kako bih Armija pozvala na odgovornost za svu štetu i traumu koju mi ​​je prouzrokovao i kako bih zaštitila druge žene od sličnog zlostavljanja. Puno me koštalo što sam progovorila i podnela prijavu protiv Armijevog zlostavljanja“, ispričala je Efi i dalje stojeći iza svojih optužbi. Navodno su nakon što je javno progovorila počele „pretnje smrću, pretnje silovanjem, bezbrojni napadi i okrutno, neprekidno maltretiranje“.

„Verujem da su se mnoge Armijeve žrtve bojale da istupe. Nadam se da se jednog dana silovatelji neće izvući s tim“, zaključila je Efi.

Hamer je presudu takođe prokomentarisao, ali na društvenim mrežama. Na Instagramu je tako uputio „posebnu zahvalunost svim ljudima koji su mu pomogli da prebrodi to vreme“.

„Jako sam zahvalan državnom tužilaštvu što je aprovelo temeljnu istragu i došlo do zaključka da sam sve ovo vreme stajao po strani, da nikakvo krivično delo nije počinjeno. Radujem se što ću započeti dug, težak proces ponovnog sastavljanja svog života sada kada je moje ime očišćeno“, napisao je Hamer.

Efi je, naime, tvrdila kako ju je Hamer silovao 2017, kad je imala samo 20 godina. Glumac je prethodno je odbacio Efine optužbe i u februaru je tvrdio da je sa svojom bivšom ljubavnicom imao polne odnose „uz pristanak“.

„Isplanirala je sve pojedinosti, od toga u kom ću je Starbaksu videti, kako ću je pratiti kući, kako će njena ulazna vrata biti otvorena i otključana, kako ću ući, te da ćemo se upustiti u ono što se naziva ‘sporazumna scena bez pristanka‘“, tvrdio je Hamer, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare