GRMI NAD BEOGRADOM, JAK GRAD ŠIROM SRBIJE Najnovije upozorenje meteorologa: Pašće puno kiše za kratko vreme, evo gde je najkritičnije

U Beogradu se čuju jake grmljavine, u pojedinim delovima grada već je počela da pada kiša, a pljuskovi sa grmljavinom, ali i grad, danas se očekuju širom Srbije, navodi se u najnovijem upozorenju Republičkog hidrometeorolškog zavoda (RHMZ).

„Plјuskovi i grmlјavina koji se očekuju danas na području Srbije lokalno će biti obilni uz grad (od 20 do 40 mm za kratko vreme u zoni najintenzivnijih plјuskova, lokalno i više)“, navodi se u najnovijem upozorenju RHMZ.

U oblasti Homolјa, na jugoistoku i zapadu Srbije, kao i u Sremu i u pojedinim delovima Beograda u narednom satu pojava kiše, plјuskova i grmlјavina. Na području Žagubice i okoline u narednom satu jak plјusak, grmlјavina i gradm takođe su upozorenja koja su na snazi od 11 časova.

U Srbiji je zbog vremenskih nepogoda cela Srbija, osim Kosova i Metohije, pod narandžastim metolaramom.

Hidrološko upozorenje: Vodostaji iznad redovne granice od poplava

RHMZ izdao je i hidrološko upozorenje: „Na Savi kod h.s. Šabac vodostaj će se narednih dana kretati iznad granice redovne odbrane od poplava. Na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Jadru, Likodri, Lјuboviđi, Skrapežu, Đetinji, Moravici, Bjelici i na gornjem toku Zapadne Morave tokom 02. i 03. juna vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su izlivanja.

Stabilizacija vremena sutra

Prema najavi meteorologa, sutra na severu Srbije očekuje se stabilizacija vremena – lokalno intenzivni plјuskovi očekuju se uglavnom južno od Save i Dunava, a u nedelјu samo u brdsko-planinskom području istočne, južne i jugozapadne Srbije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare