„TEŽAK RAZGOVOR O PONOVNOJ ESKALACIJI NASILJA NA KIM“: Oglasio se predsednik Vučić nakon sastanka sa Makronom i Šolcom (FOTO) 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučićsastao se danas sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom tokom Samita Evropske političke zajednice u Kišinjevu.

– Težak razgovor sa Makronom i Šolcom o ponovnoj eksalaciji nasilja na Kosovu i Metohiji, kao i o aktuelnoj regionalnoj i globalnoj situaciji i evropskoj budućnosti Srbije – piše na zvaničnom Instagram nalogu predsednika Srbije.

On je istakao neophodnost ulaganja dodatnih zajedničkih napora u deeskalaciju situacije i nastavak razgovora, kao i ključnu ulogu Srbije u očuvanju mira i nastojanjima da se sva otvorena pitanja rešavaju putem dijaloga, a ne putem provokacija i neodgovornih jednostranih poteza.

– Ponovio sam pozicije naše zemlje i u pogledu najvažnijih globalnih geopolitičkih dešavanja i naglasio da Srbija ostaje dosledan i pouzdan partner u očuvanju regionalnog mira i stabilnosti, vođena prevashodno nacionalnim i državnim interesima – zaključio je predsednik Srbije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare