Oglasio se Rolan Garos oko kazne za Đokovića zbog natpisa „Kosovo je Srbija“

Velika bura se podigla zbog poruke Novaka Đokovića nakon što je pobedom započeo svoj pohod na 23, grend slem titulu u Parizu. Đoković je u prvom kolu Rolan Garodsa sa 6:3, 6:2, 7:6 bio bolji od Australijnca Aleksandra Kovačevića, a posle meča je na kameri ispisao poruku koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

„Kosovo je srce Srbije, stop nasilju“.

Krenule su i spekulacije da bi Đoković mogao da bude suspendovan, a o tome je i sam pričao posle meča.

Nisam političar i nemam namere da ulazim u političke teme, boli me kao Srbina kada vidim šta se dešava na Kosovu, kako su naši ljudi proterani. Osećam odgovornost kao javna ličnost, kao sin čoveka koji je rođen na Kosovu, imam dodatnu odgovornost. Ne znam šta budućnost donosi za Srbiju i Kosovo, ali je bitnije pokazati slogu. Bilo je dosta primedbi internacionalnih novinara, nemam zadrške opet bih to ponovio, možda će me kazniti“, rekao je Đoković.

Prema pojedinim izvorima su postojale dve opcije

Prva je opomena za Novaka i ona bi bila u vidu preporuke da se u nastavku turnira uzdrži od sličnih poruka. Druga je ona koja se odnosi na kaznu i to pre svega novčanu, jer eliminacija Đokovića sa Rolan Garosa, bilo bi previše.

A sada su se oglasili i čelnici Rolan Garosa i „ubili“ u pojam sve one koji mrze Đokovića i Srbiju..

„Nema zvaničnog pravila šta igrač može, a šta ne može da kaže. Francuska teniska federacija se više neće oglšavati ovim povodom, niti će pokretati dalje postupke“ poručili su iz Pariza u izjavi za agenciju „Rojters“, prenosi Nova.

Zaključili su slučaj Đoković u prestonici Francuske, a mi sada još više želimo da naš Novak podifne pehar u Bulonjskoj šumi i smeje se zapadnom svetu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare