PREMIJERKA BRNABIĆ: Situacija na KiM napeta i nikad teža, pratimo! Nemam nijednu lepu reč o našim partnerima u EU i Kforu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da je reakcija međunarodnih mirovnih snaga Kfor zakasnila na severu Kosova i Metohije, gde je došlo do sukoba srpskog stanovništva sa kosovskom policijom, uz ocenu da oni danas „štite uzurpatore od demokratije i običnih građana“.

„Nemam nijednu lepu reč ni o našim partnerima u EU, ni o našim partnerima u okviru Kfora, njihova reakcija je zakasnela. Oni su tamo morali da budu u petak, na način kako su tamo danas“, rekla je Brnabić novinarima u Rakovici.

Premijerka je podsetila da je mandat Kfora, po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, da štite mir i stabilnost, a pre svega ljude.

„Oni danas ne štite ljude, oni ne štite demokratiju, oni ne štite institucije. Oni su tamo danas da štite uzurpatore od demokratije i običnih ljudi i običnih građana“, ocenila je Brnabić, prenosi Kurir.

Ona se zahvalila srpskom narodu na Kosovu i Metohiji što su „dostojanstveni“ u svojim protestima ispred zgrada opština koje čuvaju Kfor i kosovska policija i naglasila da Srbija mora da nastavi da čuva mir.

ovanje bilo kakvih demokratskih principa od strane međunarodne zajednice je meni zaista zapanjujuće, ali je potpuno ogoljeno i to ne govori ništa lepo o njima“, navela je ona.

Upitana kakvi bi mogli da budu sledeći potezi Beograda, Brnabić je rekla da je potrebno to prepustiti diplomatiji i dodala da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao mnogo telefonskih razgovora i sastanaka tim povodom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare