Kakvo je stanje na Kosovu i Metohiji danas: Puno policije, Euleks patrolira

Na severu Kosova i Metohije situacija je mirna, ali i dalje vrlo napeta. U sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije noćas nije bilo incidenata, a i dan protiče mirno.

Ispred i oko opštinskih zgrada u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu i dalje su stacionirane snage takozvane kosovske policije, pripadnici specijalnih jedinica, kao i jedinica za brzo delovanje i razbijanje demonstracija. Policija je raspoređena i na prilazu ovim gradovima, prenosi Telegraf.

Nešto dalje od ulaska u Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, nalaze se male snage Kfora, a pripadnici Euleksa patroliraju gradovima. Prodavnice, kafići i restorani, za sada rade normalno.

Sa opštinskih zgrada su skinute srpske i opštinske zastave i postavljene takozvane kosovske, a takođe su skinute kamere za video nadzor i postavljene nove. Gradonačelnici albanske nacionalnosti u većinski srpskim opštinama su najavili da će sutra doći na posao u opštinske objekte, Aljbin Kurti je poručio da je to imovina takozvanog Kosova, a strane ambasade, zemlje Kvinte, osuđuju nasilni upad policije i sukob sa građanima.

Srpska lista je zatražila od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i srpske vlade da prekine dijalog sa Prištinom dok se specijalci ne povuku sa čitave teritorije severa Kosova i Metohije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare