ZELENSKI TRAŽI OD ŠOLCA RAKETE KOJE MOGU DA STIGNU DO MOSKVE! Nočna uzbuna, vazdušna opasnost širom Ukrajine! 

Kijev traži rakete „taurus“

Kijev je zvanično zatražio od Berlina krstareće rakete velikog dometa „taurus“ koje mogu da stignu i do Moskve, piše „Ftankfurter algemajne cajtung“ pozivajući se na izvore. 

„Predsednik Vladimir Zelenski je već o tome govorio kancelaru Olafu Šolcu tokom posete Berlinu početkom maja. Predstavnici premijera ne žele to da komentarišu, ali u ministarstvu odbrane su potvrdili da je Ukrajina tražila ‘taurus’ „, navodi se u članku.

List navodi da se avioni F-16 mogu naoružati tim raketama. Ipak, uzimajući u obzir karakteristike i domet raketa, Berlin je pred ozbiljnom dilemom, navodi „FAZ“.

„Nisu svi uvereni da će Ukrajina razumno koristiti takvo oružje. Nemačka krstareća raketa ima domet 500 kilometara. Od ukrajinske granice može da stigne do Moskve. Zbog toga neki strahuju da bi Kijev ako proceni da je potrebno mogao da izazove nekontrolisanu eskalaciju“, ističe se u članku. 

Novi napadi tokom noći!

Tokom noći proglašena je vazdušna opasnost u Nikolajevskoj, Odeskoj, Dnjepropetrovskoj, Kirovogradskoj, Čerkaskoj i Viničkoj oblasti Ukrajine, kao i na delovima Zaporoške i Hersonske oblasti pod kontrolom Kijeva. 

Sprečen proboj diverzanata

Ruske snage sprečili su ukrajinsku diverzantsku grupu da probije liniju fronta u pravci Aleksandro-Kalinovska, saopštio je načelnik pres-centra grupe „Jug“ Vadim Astafjev.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare