PARTIZAN SUTRA IGRA UTAKMICU SEZONE, ŽELJKO OBRADOVIĆ PORUČUJE: Cedevita je sjajna ekipa, ali naš cilj je FINALE

Košarkaši Partizana sutra (19.30, Arena 3 premijum) dočekuju Cedevita Olimpiju u okviru prvog meča polufinala plej-ofa ABA lige, a trener crno-belih Željko Obradović podseća da je ekipa odigrala mnogo teških mečeva protiv ovog rivala.

Meč će biti odigran u beogradskoj „Areni“ i očekuje se da dvorana ponovo bude popunjena maltene do poslednjeg mesta. Crno-beli su ove sezone u Ljubljani poraženi od Cedevita Olimpije, a u Beogradu su pre nekoliko nedelja pobedili jako teško i to u neizvesnoj završnici.

Popularni „zmajevi“ pobedili su Partizan u oba meča i prošle sezone, što znači da Obradović od povratka na klupu nekadašnjeg prvaka Evrope ima samo jedan trijumf protiv slovenačkog sastava.

Zbog toga pred sutrašnji duel upozorava svoju ekipu da mora da bude na maksimumu ako želi da priđe korak bliže finalu i megdanu sa Crvenom zvezdom, koja je već prošla polufinalnu prepreku.

– Cedevita Olimpija je tim sa kojim smo u poslednje dve sezone igrali veoma izjednačene utakmice. Praktično, uvek su se te utakmice odlučivale u poslednjim posedima. To je dovoljno iskustvo da znamo šta nas očekuje. Izuzetno dobra ekipa, ali naravno naše ambicije su da u prvoj utakmici ostvarimo povoljan rezultat i da u Ljubljanu odemo sa zabeleženom pobedom i vođstvom u seriji. Cilj ostaje isti, a to je da se plasiramo u finale – poručuje Obradović.

Povodom meča oglasio se i Alen Smailagić, koji takođe veruje u trijumf crno-belih. 

– Oni su nezgodna ekipa, imaju dobre igrače. Pokazali su se u ligaškom delu sezone. Oni su tim sa kojim mi nemamo baš najbolje iskustvo ali prošli put smo pobedili pa se nadamo istom završetku – kaže Smailagić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare