UROŠ BLAŽIĆ IMAO SAUČESNIKA? Proverava se da li je tetovirani mladić učestvovao u MASOVNOM UBISTVU

Kako saznajemo do sada je saslušano više svedoka, inače meštana Malog Orašja i Dubone, koji su ispričali šta su doživeli kobne noći kada je Blažić iz čista mira ubio osam, a ranio 14 osoba. 

– Saslušanjem će se utvrditi tačna vremenska linija događaja, kao i način i pod kojim okolnostima je izvršen zločin – kaže izvor Informera.

 Naš sagovrnik objšanjava i da je važno da se utvrdi da li je Uroš Blažić imao saučesnika.

– Odmah nakon masovnog ubistva pojedini meštani Dubone su izjavili da su kobne noći u Blažićevom „mercedesu“  videli i jednog tetoviranog mladića. Navodno su oni, te večeri, zajedno bili i u lokalno prodavnici, ali se ne zna da li su se posle toga razdvojili, ili je i on na neki način učestvovao u zločinu – objašnjava naš izvor. 

Pored surovog ubice Uroša Blažića, koji je uhapšen desetak sati nakon masakra, četiri dana kasnije uhapšen je i njegov otac Radiša, jer je u porodičnoj kući Blažića u Duboni pronađeno oružje.  

Lažno se kajao

Urošđ Blažić je na saslušanju u tužilaštvu priznao zločin i lažno se pokajao. 

– Priznao je zločin i bez imalo kajanja rekao da mu je žao što je ubio otliko ljudi. On je tada ispričao i da je počinio zločin jer je meštani nisu poštovali njegovu porodicu i ogovarali su ih, a na pitanje da li mu je dečak Kosta K. koji je dan ranije počnio nezapamćen zločin u OŠ „Vladislav Ribnikar“ bio inspiracija samo kratko rekao da nije ali da razume dečaka – kazao je izvor iz istrage za Informer.  

U četvrtak je uhapšen i Urošev ujaka Goran G. iz Vinjišta u čijoj kući se ubica skrivao nakon stravično zločina koji je počinio. I protiv ujaka je pokrenuta istraga zbog oružja, koje je pronađeno u pomoćnom objektu u dvorištu porodične kuće.

Iako je Goran G. kad je pronađeno oružje negirao da je ono njegovo i da nije ni znao da se ono nalazi u sanduku, nakon što je stigao nalaz DNK veštaka utvrđeno je da je on dobro znao da ima „šmajser“, dve ručne bombe „kašikare“ i veću količinu municije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare