UHAPŠEN NASILNIK U SMEDEREVU: Pred policijom pretio da će ubiti ženu i sina pa onda sebe!

Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, prema osumnjičenom M.M. (67) određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu učinio krivično delo kojim preti.

Osumnjičeni se tereti da je u dva navrata svojoj supruzi i sinu uputio ozbiljne pretnje po život i telo, na taj način što im je najpre u porodičnoj kući, prilikom verbalne rasprave zbog neraščišćenih imovinskih odnosa, rekao da će ubiti i njih i sebe, koje pretnje je zatim ponovio i u telefonskom razgovoru sa dežurnom službom nakon što je sam pozvao službeni broj PU Smederevo 192, prijavljujući oštećene da ga verbalno maltretiraju.

Od strane tužilaštva je prema osumnjičenom najpre određeno zadržavanje a potom je, s obzirom da je utvrđeno da su porodični odnosi očigledno ozbiljno poremećeni, kao i s obzirom na više puta upućene pretnje oštećenima, što sve predstavlja osobite okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu učinio krivično delo kojim preti, predloženo i određivanje pritvora.

Krivično delo nasilje u porodici čini svako ko primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život ili telo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo, telesni integritet ili duševno stanje člana svoje porodice. Za osnovni oblik navedenog krivičnog dela zaprećena je kazna zatvora od 3 meseca do tri godine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare