FSB OBJAVILA DRAMATIČNO SAOPŠTENJE! ZELENSKI: OVO JE SIGNAL DA ĆE RUSIJA IZGUBITI! Šok za ukrajinske dronove iznad Sevastopolja! Roj „šahida“ udario na Kijev, PVO reagovao, eksplozije u Harkovu! 

FSB sprečila terorističke napade na dve ruske nuklearke!  

Federalna služba Rusije (FSB) saopštila je da je uoči Dana pobede osujetila teroristički napad koji su specijalne službe Ukrajine planirale da izvedu na Lenjingradsku i Kalinjinsku nuklearnu elektranu. 

U saopštenju se navodi da je diverzantsko-teroristička grupa Spoljnoobaveštajne službe Ukrajine uoči Dana pobede pokušala da digne u vazduh više od 30 stubova visokonaponskih dalekovoda Lenjingradske i Kalinjinske nuklearke.

To bi, prema ideji ukrajinskih specijalnih službi „dovelo do prekida u radu nuklearnih reaktora, narušavanja redovnog režima rada nuklearki i nanelo ozbiljnu štetu ekonomiji i ugledu Rusije“.  

„Teroristi su uspeli da dignu u vazduh jedan i miniraju četiri stuba dalekovoda Lenjingradske nuklearke, kao i da polože improvizovane eksplozivne naprave ispod sedam stubova Kalinjinske nuklearne elektrane“, navodi se u saopštenju. 

 

 

Zelenski: Isporuka lovaca F16 je signal da će Rusija izgubiti

Isporuke borbenih aviona F16 Ukrajini biće signal da će Rusija biti gubitnik, a što pre ta odluka bude sprovedena, to bolje, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

– Prvi ukrajinski F-16 biće jedan od najjačih signala iz sveta da će Rusija izgubiti svoj agresivni rat. Biće slabija i izolovana – poručio je Zelenski u svom noćnom video obraćanju, prenosi Rojters.
Prema njegovim rečima, u zaštiti ukrajinskog neba najznačajniji su brzina obuke i snabdevanje.  

Dim na balkonu ministarstva odbrane

Na zgradi Ministarstva odbrane Ruske Federacije na Frunzenskom nasipu u Moskvi oko jedan sat po ponoći pojavio se dim. Kako prenose ruski mediji, požar je izbio na jednom od balkona. Međutim, kasnije je Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo da su njegovi zaposleni stigli na lice mesta, ali tamo nisu zatekli požar.

 

Novi napad „šahidima“ na Kijev

Gradska vojna uprava Kijeva saopštila je da je izvršen masovni noćni napad dronovima „šaһid“ i da je PVO uništio sve „ciljeve“.

 

Šev harkovske uprave Oleg Sinegubov: Eksplozije u gradu!

Ukrajinski udar dronovima na Sevastopolj

Ruske nagse su u Sevastopolju odbile napad dronova, oborile dva i neutralisale druge, navodi Telegram kanal guvernera grada Miһaila Razvožajeva.

„Rano ujutru naša vojska je odbila još jedan napad dronom na Sevastopolj. U oblasti Kača, snage Crnomorske flote su oborile dve bespilotne letelice, još nekoliko dronova je onesposobljeno elektronskim ratovanjem“, napisao je Razvožajev.

Prema njegovim rečima, nijedan objekat u gradu nije oštećen. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare