DEČAK UBICA SE PREDOMIŠLJAO PRE MASAKRA: „Hteo da zove majku da dođe po njega, a onda je ZAPUCAO“! Evo šta je ONA rekla u policiji

Majka dečaka (13) koji je izvršio masakr u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru 3. maja ispitana je u policiji po zahtevu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu nakon što je pokrenuta istraga zbog sumnje na zanemarivanje i zlostavljanje maloletnog deteta.

Kako Kurir saznaje, dečak se kobnog dana, pre nego što je pucao na svoje drugarice i drugare iz odeljenja, ipak predomišljao i hteo je je pozove majku da dođe po njega!

Sekunde odlučivale

– U školu je došao naoružan i sa planom, ali je u trenutku kad je video čuvara D. V. koga je voleo i cenio ipak želeo da odustane od svega i krenuo je da zove majku da dođe po njega. Međutim, kad je video da čuvar želi da mu pomogne jer je video da se čudno ponaša, izvadio je pištolj i upucao je prijatelja, a onda je krenuo u krvavi pir po školi kada je ubio i devet drugara – kaže izvor Kurira:

– On je posle zločina rekao da je bio sam u svemu i da niko nije imao pojma šta on sprema, nije želeo da meša porodicu.

Prema rečima prijatelja porodice ovog dečaka, njegova majka je želela da bude najbolji i on je navodno želeo u tome da udovolji svojim roditeljima, ali niko to tada nije video kao problem koji bi mogao da ima stravične posledice.

Ispitivana 10 sati

Dečakova majka je, kako saznajemo, u policiji pričala o porodičnim odnosima, kako se slagala sa sinom, sa mužem i kakav su odnos njih dvojica imali.

Prema saznanjima Kurira, ispitivanje je trajalo deset sati!

Majka je protiv koje je pokrenuta istraga zbog sumnje na zanemarivanje i zlostavljanje maloletnog deteta ispričala je u policiji da oni nikada nisu mogli da pretpostave da bi dečak mogao bili nasilan.

Ona je potvrdila da je reč o skladnoj porodici, da ona i muž žive zajedno i da su tako i brinuli o deci.

Tužilaštvo je, da podsetimo, Policijskoj upravi za grad Beograd ranije uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena majka, da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ „Vladislav Ribnikar“, kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad, naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice dečaka (13) i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica od ranije nalazila u evidenciji tog organa.

Večna tišina

Porodica dečaka koji je pre tri nedelje u školi „Vladislav Ribnikar“ ubio deveroro vršnjaka i ćuvara Dragana Vlahovića po prvi put su juče oglasila preko svog advokata, dan nakon što je majka dala svoj iskaz u policiji:

-Tog 3. maja zavladala je večna tišina u kojoj nemi od neizlečivog bola i tuge svakodnevno jecamo za svakim nevino nastradalim detetom i za Draganom koji je decu sa toliko ljubavi pazio. Duboko i najiskrenije žalimo i upućujemo saučešće svakoj porodici zbog njenog gubitka, a koji je svaki i naš gubitak. Večno u tuzi.

Podsetimo, majka dečaka saslušana je juče u policiji zbog sumnje na zanemarivanje i zlostavljanje maloletnog deteta. Otac dečaka nalazi se od 5. maja u pritvoru u Okružnom zatvoru i tereti se za teško delo protiv opšte sigurnosti. Otac je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu negirao izvršenje krivicnog dela i detaljno je izneo odbranu.

Otac u pritvoru

Otac dečaka tereti se da je u prethodnom periodu obučvao svog 13-godišenjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom.

On je, kako se sumnja, postupio suprotno odredbi Zakona o oružju i municiji i suprotno članu Pravilnika o prostorno tehnickim uslovima za bezbedno smeštanje oružja i municije, jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i cuvanje oružja i municije tako da ono ne može doci u posed neovlašcenih lica, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili slicnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.

Sumnja se da je usled ovakvog njegovog postupanja 3. maja 2023. godine njegov sin uspeo da dode u posed pištolja marke CZ Shadow, kalibra 9x19mm i pištolja marke Ruger MK kalibra 22 mm LR, za koje osumnjiceni poseduje dozvole nadležnog organa, a koje se nalazilo u nepravilno obezbedenom metalnom sefu u ormaru koji se nalazi u predsoblju stana.

Iz ocevog pištolja za 120 sekundi dečak je upucao je 16 osoba. Iz pištolja kobnog dana ispalio je čak 57 hitaca.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare