Rukometaši Vojvodine 10. put uzastopno ŠAMPIONI SRBIJE 

Rukometaši Vojvodine slavili su nad Partizanom sa 28:20 i 10. put uzastopno osvojili titulu šampiona Srbije.

Posle sveopšteg haosa u Novom Sadu, sve oči rukometne javnosti bile su uprte ka Banjici gde su rukometaši Partizana i Vojvodine igrali drugi meč finala plej-ofa. Vojvodina je u ovom duelu, pred gromoglasnim Grobarima, overila 10. uzastopnu krunu u domaćem prvenstvu.

Partizan je pokazao klasu, borio se u prvom delu igre, da bi Novosađani dominaciju pokazali u drugom poluvremenu i potpuno porazili domaću ekipu.

Gosti su sjajno otvorili meč, poveli, agresivno se branili, te sudija nije imao dilemu kada je svirao sedmerac za Partizan – i to dva puta zaredom (2:1).

Nošeni pesmom Gorbara sa tribina stigli su crno-beli do nove prednosti (3:2), a onda je usledio preokret gostujućih rukometaša (4:5) kojima se napad sa svih pozicija itekako isplatio.

Rezultatska klackalica je nastavljena (7:7)efektnim golovima sa obe strane, da bi Partizan zbio redove, iskoristio igrača više i uspeo dođe na +2 (9:7) pet minuta pred kraj prvog dela igre.

Crno-beli su u nastavku upali u krizu, odbana je bila nestabilna, pa su gosti preko Trnavca poravnali rezultat (9:9) i otišli na odmor.

Prvi pogodak kapitena Nikole Zečevića značilo je i prednost Partizana (10:9) na startu drugog dela igre, da bi mu samo minut kasnije sudija pokazao karton posle jednog grubog starta. Loš trenutak za domaće Vojvodina je iskusno iskoristila kako bi održala priključak (11:10).

Golman domaćih je branio sjajne šuteve, ali ne i sedmerac Vasića kojim gosti dolaze do novog izjednačenja (14:14), a preko Tomića i do preokreta (14:15), piše Kurir.

Šampion Srbije nastavlja u jakom ritmu (14:16), vodi se velika borba, faul, pa Kojadinović sa sedmerca trese mrežu (15:16). Publika na tribinama je sve glasnija i glasnija, dok na parketu vlada pravi okršaj – kapiten Partizana je još jednom na visni zadatka (16:17).

Vojvodina igra jako lep rukomet (16:18), dok sa druge strane domaći tim rešenje pronalazi u gruboj odbrani sa kojom je uspeo da zaradi samo – isključenje. Novosađani opet mudro koriste krizu protivnika (16:19), koji se ne predaje tako lako (18:20).

Šampion dodaje još jači gas sedam minuta pred kraj meča (18:22), te je strateg Kukić primoran da uzme minut odmora koji im ništa nije pomogao (19:24).

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare