KOSTIN OTAC HAPŠEN U AKCIJI „SABLJA“: Nova saznanja iz prošlosti doktora Kecmanovića

Ugledni lekar sumnjičen zbog kontakata sa „Zemunskim klanom“ i strasti prema oružju, ali mu je dosije ostao čist.

Dr Vladimir Kecmanović, otac dečaka-monstruma koji je u školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu ubio devetoro đaka i radnika obezbeđenja, a teško ranio šestoro, hapšen je u akciji „Sablja“, pokrenutoj posle atentata na premijera Zorana Đinđića 2003, saznaje Srpski telegraf.

Podsetimo, tada je u Srbiji uvedeno vanredno stanje da bi usledilo masovno privođenje svih za koje se sumnjalo da su bili u vezi sa zloglasnim „Zemunskim klanom“. Među njima su bili i mnogi državni službenici, policajci, tužioci, sudije, ali i lekari.

– Tada se iza rešetaka našlo gotovo 500 zdravstvenih radnika koji su tokom istrage povezivani s vođama organizovanog kriminala. U toj mreži se zakoprcao i Kecmanović – otkriva sagovornik Republika upućen u slučaj od pre 20 godina.

Šta je to što je policijske istražitelje dovelo do uglednog doktora bilo je plod mnogobrojnih spekulacija, ali pisanog traga nema jer su podaci iz istrage u međuvremenu nestali. Međutim, kako se nezvanično saznaje, Kecmanović je ispitivan zbog kontakata sa „zemuncima“, a neki od tih kontakata su, navodno, evidentirani čak i neposredno pre ubistva Đinđića 12. marta.

– To je probudilo pažnju kod operativaca koji su češljali telefone Dušana Spasojevića Šiptara, Mileta Lukovića Kuma i njihovih bliskih saradnika. Gotovo svima koji su se našli u njihovim imenicima stavljene su lisice da ne bi pobegli i da bi istraga natenane mogla da sklapa kockice mozaika zločina. Nije isključeno da mu je imponovalo društvo mafije ili da je preko drugih osoba dolazio u kontakt s njima, što bi mogao da bude povod za privođenje – kaže izvor našeg lista.

Dr Kecmanović je na sebe skrenuo pažnju i zbog ljubavi prema oružju, koje je, doduše, imao u legalnom posedu. Međutim, ovaj radiolog nema dosije niti je evidentirana ikakva prijava protiv njega, što znači da nije bilo čvrstih dokaza da je imao veze s organizovanim kriminalom.

OGROMAN NOVAC ZA USLUGU

Boža Spasić, nekadašnji operativac DB, za Srpski telegraf kaže da se devedesetih godina mafija često povezivala s lekarima.

– Naročito su bili traženi doktori određenih specijalizacija, koji su odmah mogli da reaguju u slučaju obračuna na ulicama, koje je tada postajalo sve češće, a da bi se izbegli pozivi Hitne pomoći, koja je bila obavezna da podatke o ranjenima dostavi policiji. Gotovo da je bilo pravilo da svaki ogranak mafije ima svoje lekare, koji u kriznim situacijama leče, operišu, oporavljaju povređene, a zauzvrat dobijaju ogromne količine novca. Od 2000. naovamo, to je tek postao trend i upravo tada smo imali na delu to da su se pojedini lekari naglo bogatili – pojašnjava Spasić.

Psihijatar obožavalac Đinđićevih ubica

Javnost je nedavno bila šokirana kada je Srpski telegraf otkrio da dr Goran Tojaga, načelnik psihijatrije u leskovačkoj bolnici, na društvenim mrežama pozira s oružjem, ali i s beretkom na kojoj je značka zloglasne Jedinice za specijalne operacije.

Ovaj lekar na jednoj od fotografija pozira nasmejan, s dva pištolja, a na glavi ima beretku sa zloglasnim amblemom jedinice, čiji je komandant Milorad Ulemek Legija osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Posle reagovanja ministarke Danice Grujičić Tojaga je podneo ostavku na mesto načelnika.

Majka pomagala Nevoljinom klanu

Kostina majka Miljana Kecmanović (46), kako je naš list saznao, bila je veštak u slučajevima protiv Veljka Belivuka i njegovog klana, kada su DNK dokazi volšebno kontaminirani, a krivci oslobađani.

Ona je veštačila i u predmetu ubistva Filipa Lepojevića, navijača FK Rad, 5. septembra 2020. Za ovaj zločin su optužena braća Uroš, Petar i Radovan Rakočević, za koje se sumnja da su bliski Belivuku. Tokom suđenja ona je rekla da na čauri metka nema DNK optužene braće, već samo ubijenog. Pravdala se da je jednim brisom uzet trag sa svih pet metaka i da je neupotrebljiv. Slično se desilo i tokom uviđaja ubistva Vladimira Miloševića 2017, kada je pala optužnica protiv Belivuka i Marka Miljkovića.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare