Председник Савеза пензионера Србије Андреја Савић: Велико инересовање пензионера за бање  – више од 50 одсто  


Минитом ћутања за све страдале у немилим догађајима у Београду, Младеновцу и Смедереву  почела је прва седница Извршног одбора Савеза пензионера Србије којом је председавао стари – нови председник проф.др Андреја Савић. 

На седници је конституисан Извршни одбор Савеза и дефинисан Колегијум председника Савеза као облика рада. 

Седнци су присустовали: заменик председника Савеза Драган Марковић – Маркони, потпредседници Мирјана Тресканица и Јован Павлица, као и Милан Ненадић, председник Савеза пензионера Војводине и Ружица Белановић, председница ГОП Београд.

Најзначаније теме  на састанку су биле положај пензионера, њихов економски статус са тежиштем на реализацији културних и спортских – рекреативних манифестација пензионера у 2023. години у складу са Правилником о друштвеном стандарду РФ ПИО.  

Председник Савеза Србије Андреја Савић је истакао:

„Велико интересовање пензионера за бање, 84.000 поднетих пријава, то је за 50 одсто више него претходне године“.  

Донета је Одлука да се техничко – стручна реализација 16. Олимпијаде, спорта, здравља и културе трећег доба Србије повери Покрету Трећег доба Србије.  На манифестација ће учестовати више од 600 корисника пензија из свих крајева Србије, укључујући и Косово и Метохију. Манифестација подстиче концепт активног старења, међугенерацијску сарадњу,  солидарност и родну равноправност, као и борбу против дискриминације старих.

Извршни одбор предложио је кандидата за председника Покрета Трећег  доба Србије Драгану Калиновић, досадашњег директора РФ ПИО. 

На седници је именован секретар Савеза Драган Петковић. 

УДАРНА ВЕСТ.рс

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare