POČELA BEZBEDNOSNA KONFERENCIJA U MOSKVI! Obraća se Putin, Srbiju predstavljaju Ivica Dačić i Aleksandar Vulin! 

Rusija ceni svoje prijateljske odnose sa mnogim zemljama i jačaće te veze, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na početku 11. Međunarodnog sastanka visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbednosti. Na sednici učestvuju i predstavnici Srbije, direktor BIA Aleksandar Vulin i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

– Izuzetno cenimo činjenicu da Rusija ima mnogo saveznika i partnera u različitim regionima i na različitim kontinentima. Iskreno cenimo istorijski jake, prijateljske, istinski poverljive veze sa državama Azije, Afrike i Latinske Amerike. I jačaćemo ih na svaki mogući način – poručio je ruski predsednik. 

Putin je dodao da je Rusija spremna da se suoči sa globalnim izazovima zajedno sa svim zainteresovanim zemljama.

– Spremni smo za najbližu interakciju sa svim zainteresovanim državama u suočavanju sa zajedničkim pretnjama, zajedničkim izazovima sa kojima se čovečanstvo danas suočava – naveo je.

Zapad je počeo da uništava osnovne norme i vrednosti i u tom kontekstu je važnije nego ikada da druge države udruže snage kako bi ostvarile jedinstvenu i nedeljivu arhitekturu bezbednosti, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev danas na 11. Međunarodnom sastanku visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbednosti. 

– U kontekstu kursa Zapada ka uništavanju temeljnih normi i vrednosti, raste potreba za razvojem objedinjujuće agende usmerene na društveno-ekonomski razvoj svih država bez izuzetka i izgradnju jedinstvene i nedeljive arhitekture međunarodne bezbednosti više nego ikad – naglasio je on.  

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev učestvuje danas na plenarnoj sednici Međunarodnog bezbednosnog sastanka u Moskvi.

Na forumu će učestvovati sekretari saveta za bezbednost, savetnici za nacionalnu bezbednost i pomoćnici šefova država, potpredsednici vlada, šefovi bezbednosnih agencija i specijalnih službi. Očekuje se učešće 90 delegacija iz različitih zemalja i međunarodnih organizacija.

Učesnici konferencije će razgovarati o temama koje se odnose na osiguranje nacionalne, regionalne i globalne bezbednosti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare