Određen pritvor osumnjičenom za pucnjavu na Vračaru

Nemanji Đ. (20), koji se sumnjiči da je 22. maja na Vračaru upucao A. P. (26) i D. L. (21) a potom pobegao u garažu u Čuburskoj ulici, određen je pritvor do 30 dana, piše Blic.

Pritvor je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i zbog toga što je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, piše Telegraf.

Podsetimo, Nemanja Đ. je danas na saslušanju iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, odnosno da se brani ćutanjem.

Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela Teško ubistvo u pokušaju i Nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nemanja Đ. je, kako se sumnja, 22. maja 2023. godine iz neposredne blizine ispalio najmanje četiri projektila u A.P. i zadao mu teške telesne povrede. Usled ispaljenog projektila u pravcu A.P. projektil je pogodio D.L, koji je takođe zadobio teške telesne povrede. Nakon toga osumnjičeni se trčećim korakom udaljio sa lica mesta u pravcu Čuburske ulice, ali ga je policija ubrzo pronašla i lišila slobode.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare