ZLATA, VIKI I GOCA IMAĆE DEVIZNE PENZIJE: Pevači plaćaju doprinose u dijaspori zbog većih primanja, Lepa Lukić se dobro obezbedila

Viki Miljković je pružila podršku Jani Todorović posle njenog hapšenja u Cirihu, zbog nedostatka papira za rad i tom prilikom otkrila način na koji posluju mnogi estradnjaci. Ona je govorila o plaćanju poreza u inostranstvu i načinu na koji to funkcioniše.

– Što se tiče mojih odlazaka i nastupa u inostranstvu, ja već više od 20 godina imam i nemačke papire i tamo plaćam porez i ovde plaćam porez. Ja sam nekako vaspitana da budem čista i više volim da me to više košta, ali da sam ja mirna. Ja verujem i da je Jana, ona je takode živela u Nemačkoj i znam da se i ona regularno bavi ovim poslom, mi smo ta neka stara škola koja vodi računa o tome, ali nepredvidene situacije mogu uvek da nam se dese – izjavila je Viki za domaće medije, piše Kurir.

Dakle, i Miljkovićeva, kao i mnogo u inostranstvu uplaćuje porez i doprinose, što znači da će jednog dana, kada se za to steknu uslovi, imati pravo na starosnu deviznu penziju.

Na ovaj način su se obezbedili mnogi pevači. Zlata Petrović je godinama plaćala penzionu u Austriji i, kako je rekla, nada se dobrim mesečnim primanjima.

– Da imam 1.000 evra penziju, živela bih dobro, a od ove kakvu imam onako… Već godinu dana sam penzionerka, a kada posle 60 evra počnem da primam i inostranu penziju koju sam uplaćivala, biće mnogo bolje – navela je pevačica 2021. godine.

Lepa Lukić već godinama ima penziju iz Kanade. Ona joj donosi najveće prihode od čak 900 evra. Pored te, prima još dve penzije, nacionalnu i starosnu, pa njen ukupni mesečni dohodak iznosi 180.000 dinara.

Takođe, i Goca Božinovska godinama je plaćala doprinose u inostranstvu, o čemu je svojevremeno pričala.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare