Udario policajca motorom, traktorom krenuo na komšiju: Spisak krivičnih prijava protiv Uroša iz Mladenovca

Uroš B. (21), koji je u masovnoj pucnjavi u selima Malo Orašje i Dubona ubio osam, a ranio 14 osoba, nikada nije osuđivan, ali je više puta privođen, između ostalog i zbog napada na službeno lice.

Pre tri godine je, kako je u Skupštini Srbije saopštio ministar policije Bratislav Gašić, 31. maja 2020. godine je protiv Uroša B. podneta krivična prijava Višem tužilaštvu za maloletnike zbog napada na službeno lice u vršenju dužnosti.

Uroš B. je tada, naime, vozio motocikl i nije se zaustavio na znak policijskog službenika, a na sve to je istog udario motorom. Nakon toga je prošao dve patrole, a treća ga je zaustavila. On je doveden u policijsku stanicu Mladenovac i tada je utvrđeno da je maloletan.

U prisustvu njegovog oca Radiše B., uručen mu je poziv da se 1. juna 2020. godine javi licenciranom policijskom službeniku za maloletnike u Mladenovcu, a tada mu je uručena i potvrda o privremeno oduzetom motociklu.

Protiv Uroša B. tada je podneta krivična prijava zbog napada na službeno lice. U prisustvu oca i advokata, 1. juna 2020. godine sačinjen je zapisnik koji je, zajedno sa krivičnom prijavom prosleđen Višem javnom tužilaštvu.

Samo dan kasnije Centru za socijalni rad na Zvezdari, gde je prijavljeno boravište Uroša B. dostavljan je izveštaj kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti, ali nije poznato koje mere je Centar tom prilikom preduzeo.

Protiv Uroša B. podneta je krivična prijava i 28. jula 2019. godine za drsko i bezobrazno ponašanje i to zbog toga što je motornom testerom posekao rampu kojom je jedan meštanin Dubone branio ulaz na svoje imanje. Tada je upravljao traktorom, a njegocim prednjim točkom je meštaninu naneo lakše relesne povrede.

Još jedna prekršajna prijava podneta je protiv Uroša B. i to zbog izazivanja tuče i posedovanja noža, ali je postupak obustavljen zbog apsolutne zastarelosti.

Obraćajući pažnju na to zbog čega je sve Uroš B. dobijao prijave, očigledno je ekstremno sklon nasilničkom ponašanju.

Psihopata i sociopata

Podsetimo, klinički psiholog Radomir Čolaković objasnio je za Telegraf.rs da Uroš B., sudeći po dostupnim informacijama o njegovim postupcima, spada u okvir ličnosti koja je psihopata i sociopata.

– Sociopata je to ponašanje naučio u kući, vrtiću, školi, u široj društvenoj sredini.Uroš B. je naučio da puca, da mogu tati da pet-šest puta da oduzmu oružje, pa da vrate, naučio je da se bahato ponaša jer nije bilo kazne. On takođe ima i psihopatsku strukturu, što znači da ima i određene karakteristike ličnosti koje se odnose na to da nema empatije, da gleda samo sebe, ima hladne emocije u odnosu na druge ljude, teško uspostavlja kontakte sa partnerima, emocionalno je nestabilan, kao i sociopata– dodaje.

Kako je rekao, Uroš B. je naučio da može tako da se ponaša – da turira motor 200 na sat, a da ne snosi posledice za takvo ponašanje, da može da povređuje tuđe ljubimce, prenosi Telegraf.

– Povređivao je životinje, a to su već prvi signali kod serijskih ubica. Čovek koji ubije dvoje ili više ljudi je već serijski ubica. Istraživanja su pokazala da najveći broj serijskih ubica je u detinjstvu povređivao pse i mačke – klao, vezivao za rep, mučio ih. To je prvi signal da se s detetom nešto dešava. Najveći broj takve dece ili postanu zločinci, ili socijalno neprilagođeni, antisocijalnog ponašanja, pa i serijske ubice, što je ovde slučaj. Međutim, u porodici, širem društvenom sistemu, školi, nije ništa naročito preduzeto i onda dete shvata da može tako nešto da radi. Sve to je bilo plodno tlo za Uroša B. Ali on je ubio i sebe, za njega više nema života – dodao je.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare