SEĆATE SE BOŽE? Drugari svako popodne išli u park da se igraju, išao i on, ali da prodaje krofne, sebi i braći da kupi sveske FOTO

BEOGRAD – „Čuli ste za Božu? Dečko je Beograđanin. Njegovo ime je Boža. Već godinama po podne prodaje krofne u jednom istom parku, dok su njegovi drugari nakon škole takođe godinama odlazili u isti park, radi igre i zabave. Krofne pravi njegova mama, da bi od prodatih mogao da kupi pribor za sebe i svoja dva brata. Najveća mu je želja da završi Matematičku gimnaziju“, glasila je objava iz 2017. godine na društvenim mrežama koja nema kome nije naterala suze na oči.

Tada još maleni borac prerano je saznao koliko je novac teško zaraditi, čak i za najosnovnije. Njegovo detinjstvo bilo je drugačije od detinjstva većine njegovih vršnjaka među kojima je verovatno bilo i onih kojima je možda najvažnije bilo kakav će telefon sutra poneti u školu ili koje će patike obuti.

„Bravo dečače!! Bićeš čovek!! Park je kod OŠ „Svetozar Marković“ na Vračaru… Neimarski park … Sad znate šta je beogradski, a šta znači biti Beograđanin…pa „manekenkadabudem“, mangupi i ostali visoko moralni zaboravite separe i ugledajte se na mladog, lepog čoveka koji i pored toga što ste takvi, kakvi ste, želi da bude svoj i školuje se, a ne da postane još jedna konzerva u moru drugih. ❤️🌍 Volite krofne?! Hajmo Beograđani i svi gosti, pravo kod Bože!“, pisalo je u tadašnjoj objavi, pre 5 godina, koja je sada ponovo aktuelizovana na Instagram stranici Serbialive_beograd.

Većina priča iz novina, s portala i društvenih mreža nisu za decu, ali ova definitivno jeste. Pročitajte je svome detetu, pokažite nekadašnjeg dečaka koji se poštenim radom odmalena borio za svoj i život svoje braće. A epilog…

Nastavak priče o dečaku Boži ispisali su komentatori iz kraja, Beograđani koji žive u tom delu Vračara.

Najnoviju objavu opet je komentarisala cela Srbija, kao i oni koji ga poznaju odmalena. Sećaju se, još je s tatom išao da prodaje krofne.

Ovo su samo neki od najnovijih komentara…

* Boža i njegov burazer prodaju te krofne jako dugo +10 godina unazad, od kad smo klinci bili po Neimaru se podavale. Boža, njegov burazer i ćale prodavali dok je mama pravila. Dva momka izuzetno vaspitana i obrazovana sa ozbiljnim fakultetima i diplomama! Pozdrav za burazere!

* Da smo svi kao Boža bilo bi super

* E, ovaj će da nas leči sad sam miran… zapamtite ovo ime, biće od njega koristi… bravo čoveče…

* Dečak je jako fin i kulturan, krofne smo jeli i moja deca i ja, a i naši prijatelji, prave su domaće, bolje nego po pekarama, to je baš lepo…

* Bravo kralju!!!!! 👏👏

* Da, uživamo u krofnama poslednjih 3-4 godine.Divan mladić🥰❤️

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare