DODIK SE SASTAO SA PUTINOM: Predsednik RS saopštio da donosi DOBRE VESTI iz Moskve! AMERIČKA AMBASADA ŽESTOKO REAGOVALA (VIDEO)

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Moskvi sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

RTRS navodi da je na početku sastanka u Kremlju Putin rekao Dodiku da je zahvalan Republici Srpskoj na prijateljskom stavu prema Rusiji. Dodik je rekao da Republika Srpska ima potrebu za saradnju sa Rusijom na ekonomskom planu.

– Srpska ostaje uporna u svom stavu da ne prati politike koje idu samo na jednu stranu – naglasio je Dodik.

Američka ambasada u BiH ocenila je da nijedna vlada, na bilo kom nivou, ne bi trebalo da proširuje saradnju sa Rusijom u trenutku dok ta zemlja „vodi svoj agresorski rat“ protiv Ukrajine.

Komentarišući Dodikov sastanak s Putinom u Moskvi iz ambasade SAD u BiH su ocenili da je Dodikova odluka da se sastane sa Putinom „kratkovida“ i da ne služi interesima građana Republike Srpske.

OSTAJE POVOLJNA CENA GASA

Dodik je za RTRS nakon sastanka rekao da je najznačajnija činjenica to što Putin ima vremena da razgovara sa Republikom Srpskom.

– Značajno je da razgovaramo sa Putinom i da ima vremena da razgovara sa Republikom Srpskom – naveo je Dodik i dodao da i dalje ostaje povoljna cena gasa za Srpsku.

Naveo je da su razmenili mišljenja o stanju u Srpskoj i regionu.

Dodik je rekao i da je Putinu uručio Orden Republike Srpske na ogrlici za naročitu patriotsku brigu i ljubav prema Srpskoj koji mu je dodeljen povodom Dana Republike 9. januara.

Naglasio je da se nastavlja svaki vid saradnje.

– Nastavljamo intenzivnu gradnju rusko-srpskog centra u Banjaluci – izjavio je Dodik.

Lider RS navodi da Putin razume da BiH nije uvela sankcije Rusiji zahvaljujući Srpskoj.

– Odluka predsednika Dodika da se sastane sa Putinom dok se Rusija oglušava o osnovne zakone međunarodnog poretka i njegova odluka da oda počast Putinu ranije ove godine kratkovida je i ne služi interesima građana Republike Srpske – ističe se u saopštenju, prenosi Kurir.

Još se dodaje da put u sigurnu budućnost vodi preko Brisela, a ne Moskve.

– Put u demokratsku, prosperitetnu i sigurnu budućnost, koju žele svi građani Bosne i Hercegovine, uključujući i stanovnike Republike Srpske, vodi preko Brisela, a ne Moskve. Skretanje predsednika Dodika s ovog puta kontraproduktivno je i štetno – naglasili su iz američke ambasade u Sarajevu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare