MATIJA STOJANOVIĆ POSLE PRVIH MINUTA U ČUKARIČKOM: Presrećan sam, nisam očekivao debi ovako brzo 

Čukarički je u nedelju uveče i definitivno obezbedio evropsku jesen i najmanje grupnu fazu Lige konferencije u sezoni 2023/24. Bilo je to poznato još pre malog gradskog derbija protiv Voždovca, koji je na kraju završen nerešenim ishodom (1:1), s obzirom na to da u utakmici u Novom Sadu između Vojvodine i Partizana nije bilo pobednika (2:2).

Imao je šef struke Dušan Kerkez problema oko sastavljanja tima, posebno u veznom redu. Uz ranije odsutnog Stefana Kovača zbog povrede, nije mogao da računa ni na kapitena Marka Docića, koji je odrađivao suspenziju zbog žutih kartona. Mesto u startnoj postavi zauzeo je Igor Miladinović, ali se on pri kraju prvog poluvremena povredio. Zamenio ga je momak rođen 2005. godine, Matija Stojanović, koji je na krovu TC Stadion debitovao za Čukarički.

– Iskreno, nisam očekivao da ću ovako brzo debitovati u prvom timu. Trudio sam se konstantno, na treninzima i utakmicama omladinskog tima, kad god sam dobijao šansu da treniram sa prvim timom. Bio sam već u protokolu u Kup mečevima protiv Radnika u Surdulici i Vojvodine u Novom Sadu. U duelu protiv Voždovca dobio sam priliku i da zaigram, i to više od jednog poluvremena. Presrećan sam zbog te činjenice – kazao je Matija Stojanović, najmlađi akter meča protiv Voždovca, a potom je dodao:

– Nisam imao tremu, ali je u seniorskom fudbalu sve mnogo zahtevnije nego u mlađim kategorijama. Pred kraj utakmice me je čak i grč uhvatio. Ali, osim tog poslednjeg minuta u kojem smo primili gol i ispustili pobedu, bilo je dosta dobro. Mogao sam i da postignem gol, malo je nedostajalo, golman domaćih Katić je vrhovima prstiju zahvatio loptu, koja je potom pogodila stativu.

Matija je odradio zimske pripreme sa prvim timom u Antaliji, a kao nagrada za uložen trud stigao je debi za Čukarički.

– Još tada u Turskoj su me svi odlično prihvatili, bilo je zadovoljstvo raditi sa daleko iskusnijim igračima i učiti od njih. Svi su mi mnogo pomogli, pa i tokom samog meča protiv Voždovca, savete su mi davali Sisoko, Drezgić… Presrećan sam i zbog činjenice da je Čukarički ostvario ovosezonski cilj. Tokom čitave sezone sam pratio prvi tim, gledao sve utakmice, sada dobio priliku da budem zajedno sa njima – kazao je vezni igrač Čukaričkog.

Stojanović je na Banovo brdo došao iz Partizana, u januaru prošle godine. Za kratko vreme prošao je put od omladinaca do prvog tima.

– Bio sam prethodno u Partizanu čak devet godina, a karijeru sam počeo u klubu „Ole“ iz Borče, odakle sam rodom. Baš će tamo u nedelju kadeti Čukaričkog gostovati u okviru poslednjeg kola prvenstva Srbije, pobedom bi mogli do titule.

O ambicijama u nastavku karijere Stojanović je kratko kazao:

– Na meni je da nastavim da radim, nadam se da ću biti sa prvim timom i na letnjim pripremama i da ću nastaviti da učim i da napredujem. Uz želju da se što pre i ustalim među najboljim igračima Čukaričkog.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare