„Bomba“ na Malom Kalemegdanu: Nikola Kalinić se vraća u Zvezdu? 

Košarkaši barselone od 16 časova igraju utakmicu za treće mesto Evrolige protiv Monaka, a u nedelju tokom dana je odjeknula kao bomba vest da bi Nikola Kalinić mogao da se vrati u redove tima Crvene zvezde.

Naime, kako piše specijalizovani grčki košarkaški novinar Kristos Harpidis, Zvezda i Kalinić su veoma blizu postizanja dogovora o njegovom povratku na Mali Kalemegdan.

Kako se dalje navodi, na takvu odluku je dosta uticalo i ispadanje katalonskog kluba u polufinalu najelitnijeg takmičenja na Starom kontinentu od Real Madrida.

Podsetimo, njega trener Šarunas Jasukevičijus u poslednjoj deonici El Klasika nije ni uveo u igru, što je mnoge iznenadilo, posebno kada se uzme u obzir da je srpski košarkaš jedan od najiskusnijih u timu kada se priča o nastupima na Fajnal-foru.

Podsetimo, Nikola Kalinić je u redove katalonskog kluba stigao prošle sezone, a kako stoje stvari neće se tamo dugo zadržati.

Za aktuelnog šampiona Srbije i regiona, ekipu Zvezde je nastupao u dva navrata. Prvi mandat mu je bio u sezoni 2014/15. da bi se potom u srpsku košarku vratio 2021. godine i opet se zadržao samo jednu sezonu.

Kakav nas rasplet ove situacije očekuje, ostaje nam da vidimo u danima pred nama.

Kalinić razočaran izdanjem svoje Barse u borbi za finale Evrolige

Košarkaši Barselone poraženi su u polufinalu Evrolige od Real Madrida rezultatom 78:66, a svoje viđenje ovog susreta dao je košarkaš katalonskog kluba Nikola Kalinić.

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa je u prvom poluvremenu zahvaljujući dobrom šutu za tri poena održavala rezultatsku prednost i u samom finišu drugog kvartala imala plus devet (42:33), ali je u nastavku susreta sa opadanjem procenata za šuta sa distance stala i produktivnost tima.

Na kraju je Blaugrana meč završila sa 39 šuteva za tri poena, od čega su pogodili 13, dok su poređenja radi za dva šutirali tek 10/30.

Na to je nakon utakmice ukazao i srpski reprezentativac Nikola Kalinić, koji je istakao da se tako ne može dobiti ekipa poput Reala.

-Pokušali smo da ih pobedimo samo trojkama i rezultat je svega 66 poena. Nismo uspeli da pronađemo način da uđemo u reket i nadtrčimo ih. Dobro, imaju Tavaresa, ali jednostavno ne možeš sa 60 poena pobediti u polufinalu Evrolige – kratko je prokomentarisao Kalinić.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde meč je završio sa šest poena i dva skoka.

Iz fudbala izdvajamo: Kad san postane java: Kako je Zvezda rušila velikane i započela dominaciju

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare