PRODUŽEN PRITVOR ZA TROJE KAVČANA: Pokušali da otruju cijanidom „izdajnika“ dok je bio u pritvoru! 

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor Aleksandri Čović, Bogdanu Dimitrijeviću i Dejanu Rutalju, osumnjičenim pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa Radoja Zvicera i Nikole Vušovića Džonija sa Vračara.

Tužilaštvo za organizovani kriminal ranije je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv ukupno 13 članova „kavačkog klana“ zbog sumnje da su pokušali da otruju muškaraca koji se nalazi u zatvoru u Crnoj Gori. 

Neki od njih su u bekstvu, poput vođa klanova i Nikole Milenkovića, dok su ostali odranije u pritvoru zbog drugih krivičnih dela ili su uhapšeni u nekim drugim državama.

Na osnovu dokaza koje je prikupio SBPOK i podataka dobijenih iz aplikacije Skaj, koje je prosledio EVROPOL, sumnja se da su pokušali da otruju cijanidom Strahinju Savića iz Kraljeva, dok je bio u pritvoru u Crnoj Gori, jer je bio spreman na saradnju sa istražnim organima te države.

Takođe, i da su njegovu rođenu sestru prinudili da sa njima sarađuje i ubedi brata da odustane od te namere, tako što su joj zapalili lokal i automobil. Oni su je nakon toga, bez njenog znanja, iskoristili da Strahinji odnese otrovanu hranu u pritvor kako bi ga tako ubili.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare