„Baš nas briga, ništa novo!“ Jokić priznao da mu se sviđa potcenjivanje: Sećate li se… /VIDEO/

Denver Nagetsi poveli su 2-0 u seriji pobedom (108:103) u drugoj utakmici finala zapadne konferencije sa Los Anđeles Lejkersima. Govorilo se o epskoj odbrani Hačimure na Jokiću, ali to je trajalo jedno poluvreme – Denver je za sve našao rešenje, Jokić je upisao standardan tripl-dabl i dobio je podršku Mareja kada je bilo najpotrebnije. U završnici, kišom trojki je Denver zasuo goste i pokazao da je spreman za veliko finale.

Uspeli su izabranici Majka Melouna da se vrate sa ivice ambisa i fenomenalnom četvrtom četvrtinom naprave potpuni preokret i odbrane domaći teren, te povedu 2-0 u seriji. Iako je poenterski najefikasniji bio zahvaljujući brutalnoj poslednjoj deonici Džamal Marej sa 37 poena, ponovo je Nikola Jokić odigrao utakmicu za pamćenje i obeležio je novim tripl-dablom.

Srpski reprezentativac ubacio je 23 poena, dodao 17 skokova i 12 asistencija, uz tri ukradene lopte. Njih dvojicu je pratio Majkl Porter mlađi sa 16 poena, dok se među poraženima istakao sjajni Hačimura sa klupe 21 poenom. Po poen više od njega imali su Rivs i Džejms, a vrlo loš meč odigrao je Entoni Dejvis koji je uprkos dabl-dablu (18 poena, 14 skokova) šutirao 4/15 iz igre.

Uveliko se pričalo pre meča da su Lejkersi našli lek za Jokića, da će ga Hačimura staviti u džep, Nikola je opet iz svega izašao kao pobednik. 

– Ništa novo za nas. Da budem iskren, sviđa mi se to. Nije nas briga. Šta god… To je normalno za nas, ne obraćam pažnju na sve to – rekao je Jokić.

Podsetio se i prethodnih potcenjivanja Denvera.

– Možda se sećate kad smo igrali u bablu, pobedili smo Jutu i svi su pričali o tome kako su oni ispustili prednost. Kad pobedimo Kliperse, sve je o njima… 

Dobio je Jokić i lanac koji se dodeljuje najboljem defanzivcu.

–  Nije to samo zbog mene. Imam ljude iza sebe, imam čoveka koji će biti tu uz mene. Nije to moj lanac, to bi trebalo da pripadne svima, prenosi Kurir.

Serija se sada seli u Los Anđeles, a priliku za nedostižnu prednost potencijalnim brejkom Denver će imati u noći između subote i nedelje od 02:30.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare