ZVEZDA OSTAJE BEZ VAŽNOG IGRAČA! Dragović napušta klub na leto

Aleksandar Dragović ne odustaje od namere da ovog leta napusti Crvenu zvezdu i preseli se u Seriju A.

Želim da napustim Zvezdu na leto, poručio je u intervjuu za austrijski „Krone“ fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Dragović (32). On je zimus po svaku cenu želeo da se rastane sa crveno-belima i ode u Sampdoriju, koju sa klupe vodi trener Dejan Stanković. U više navrata je Srbin sa austrijskim pasošem pričao sa upravom, molio nadređene da ga puste, ali nisu hteli ni da čuju. 

Od namere da promeni sredinu nije odustao i nada se da ga ovaj put neće niko sputavati u tome. 

– Gledano po uspešnosti, prelazak u Beograd je bio pogodak. Ne možete da zamislite ništa lepše od osvajanja titule u Srbiji sa Crvenom zvezdom. Došlo je vreme za promenu. Želim da odem. Igrao sam u Švajcarskoj, Ukrajini, Nemačkoj, Engleskoj i Srbiji, a moj davnašnji san je italijanska Serija A. Moto „staro ali dobro“ se i dalje računa i voleo bih da tamo zaigram – kaže Dragović.

U julu 2021. godine, kada je došao na „Marakanu“, bio je ogromno pojačanje. U tom trenutku imao je finansijsku unosnije ponude, ali mu je želja bila da jednom zaigra u Zvezdi. Veruje da je dao mnogo, ali i da je došlo vreme za druge izazove. 

– Zaista sam dve godine dao sve za ovaj klub. Verujem i nadam se da mi niko neće postavljati prepreke i da će moja želja za promenom biti shvaćena i prihvaćena –objašnjava Dragović. 

Dragović je prve fudbalske korake napravio u Austriji iz Beča, prošao je sve mlađe kategorije, a onda nastupao i za prvi tim. Voleo bi jednom da joj se vrati, ali ističe da bi još neko vreme da provede u inostranstvu.

– To je klub u kome sam odrastao kao fudbaler, sa kojim prirodno imam poseban odnos i koji mi je dao šansu da započnem uspešnu karijeru. Austrija je uvek opcija, ali voleo bih da nastavim da igram u inostranstvu ako postoji šansa. Beč je moja kuća i to ne ignorišem, ali kao što sam rekao, još imam samopouzdanja da provedem nekoliko godina u inostranstvu – zaključio je Dragović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare