ŠUT KARTA ZA MRZITELJA SRBA: Srbofob Džaka napušta Arsenal! Uprava kluba odlučila da ga pedalira iz Londona

Arsenal je praktično eliminisan iz trke za titulu u Premijer ligi, pošto su Mančester sitiju potrebna tri boda iz tri utakmice do kraja prvenstva da odbrani trofej.

Zato su čelnici „Topdžija“ u dogovoru sa trenerom Mikaelom Artetom odlučili da se fokusiraju na pojačanja, za narednu sezonu. Španac nije imao milosti kada je pravio selekciju.

Shvatio je da mu je tim bio najtanji u sredini, posebno na mestu zadnjeg veznog koje je pokrivao Granit Džaka. Praktično, Švajcarac albanskih korena i veliki srbofob dobio je šut kartu, piše Kurir.

Arsenal uopšte nije želeo da pregovara sa Granitom Džakom oko produženja ugovora. Momak poreklom iz Podujeva, iz srpske pokrajine Kosovo i Metohija, karijeru bi trebalo da nastavi u Bundesligi, pošto je za njega interes pokazao Leverkuzen. Nemci su spremni da iskeširaju 15.000.000 evra Arsenalu, što je više nego prihvatljiva suma za Mikaela Artetu i čelnike kluba.

Prvi pik za mesto novog zadnjeg veznog Arsenala jeste reprezentativac Engleske i kapiten Vest Hema Deklan Rajs. Njega želi i Mančester junajted, ali se čini da je London prednost u izboru kluba. Za Deklana Rajsa i Moisesa Kaiseda iz Brajtona, Arsenal je spreman da potroši čak 195.000.000 evra.

Prema pisanju magazina „Atletik“ Arsenal neće ponoviti greške iz prethodnih godina i izgubiti nosioce igre. Šestorica igrača iz sadašnjeg sastava označeni su kao prioritet za klub – Aron Remsdejl, Gabrijel Magaljes, Vilijam Saliba, Martin Odegard, Gabrijel Martineli i Bukajo Saka.

Klub je već potpisao ugovore do 2027. sa Magaljaesom i Martinelijem, a novi ugovori sa Ramsdejlom i Sakom su skoro dogovoreni.

Što se tiče pojačanja, Arteta namerava da kupi i ofanzivca. Među opcijama su Rafinja (Barselona), Musa Dijabi(Leverkuzen) i Mejson Maunt (Čelsi).

Zainteresovane su Topdžije i za dvojicu igrača rivalskog Mančester sitija Ilkaja Gundogana, kojem ugovor ističe na leto i Žoaa Kansela koji je na pozajmici u Bajernu.

Ipak, Arsenal strahuje da klub iz Mančestera neće želeti da pojača potencijalnog rivala za titulu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare