MOŽEŠ JOKIĆA DA BIJEŠ, ALI NE MOŽEŠ DA GA ZAUSTAVIŠ! AS FINIKSA brutalno ISKREN o Nikoli! Svi padaju, on NIKADA, uvek je NA VRHU!

Košarkaš Finiks Sansa Džok Lendejl govorio je o Nikoli Jokiću nakon što su Denver Nagetsi eliminisali franšizu iz Arizone u polufinalu Zapada.

Demantovao je Nikola Jokić sve kritičare spektakularnim partijama u plej-ofu NBA lige. Srpski centar igra „kao besan“ od kako je počelo doigravanje, a svu moć momka iz Sombora na svojoj koži mogao je da oseti Džok Lendejl. Centar Finiksa i bivši košarkaš Partizana bio je zadužen za čuvanje popularno „Džokera“, na momente mu je to išlo od rike, ali priznaje da je Jokića nemoguće zaustaviti. 

– Bace mu loptu na kapicu, otvore mu put do posta. Sve radim kako treba, jurim ga po terenu, kad je dobio loptu odlično sam postavljen, pratim ga… I onda te samo okrene ramenom i desnom rukom pogodi iz koraka… A nisam mogao da odigram bolju odbranu. Bukvalno sam sve uradio. Sve što je moglo da mu uzmem loptu, tukao sam ga usput, celu seriju u stvari – rekao je Džok Lendejl za „PHNX Sport“. 

Mali broj igrača priznaće da je na parketu imao „prljav zadatak“ da što više muči Nikolu Jokića. Ipak, Lendejl nije imao problem da u podkastu prizna koja mu je bila uloga u seriji protiv Denver Nagetsa. 

– Sve vreme sam ga udarao. To je bio plan: trčaću za njim po terenu i tući ću ga koliko god je moguće. Mislim da mi je ofanzivan skok drastično pao, jer nisam ni gledao loptu, samo sam pokušavao da protrčim kroz njega da ga iscrpim. Bio je i taj pas, završio je na NBA profilu. Dobio je loptu na vrhu, držim ruku na njegovim grudima, osvrnem se preko levog ramena, da vidim ko je gde, vraćam pogled na njega i samo vidim ruku ispred mene, okrenem se opet, Kentavijus Koldvel Poup daje koš… Pitam se se: Kako mu je dođavola doturio loptu dole, to nema nikakvog smisla. Neću da lažem, bilo je dosta toga – dodao je Australijanac.  

Iako je Lendejl poslednjih dana trpeo kritike budući da je Jokić eliminisao Finiks Sanse, pokazao je srpski centar u prvom meču serije protiv Los Anđeles Lejkersa da nije problem u pojedincu nego u kompletnoj odbrani rivala. Centar Denvera razbio je Jezeraše i Entoni Dejvisa.  

– Frustracija je počela da raste u meni kada je on počeo da nabija monstruozne brojke, a ja sam ga dobro banio, držao na ispod 50 odsto šuta. Ali, svi su govorili: Pa naravno da će to uradi onoj propalici Džeku Lendejlu. Ko je taj tip dođavola? Pa, zar ne vidite? Zar ne vidite koliko ga teram da radi? Onda su uskočili navijači Lejkersa, kao, nećemo mi imati te probleme, jer Entoni Dejvis je 10 puta bolji igrač od Džoka. U nekim stvarima verovatno i jeste. Ali, naterao sam ga da radi. Onda samo shvatiš: Neću moći da ga zaustavim. Jednostavno se ne može. I niko drugi ne može, baš me briga šta ko kaže – dodao je Lendejl. 

Sansi su uspeli da dobiju treću utakmicu, tada je Lendejl odradio „solidan posao“ protiv Jokića, ali je Australijanac bio svestan šta ga čeka već u narednom meču protiv srpskog reprezentativca. 

– Jedna smešna anegdota. Posle treće utakmice, prebili smo ga, odigrali baš dobro, svi su pričali: ‘Džok Lendejl je prebio Jokića’. Ja se mislim: ‘Jeste li normalni? Ubacio mi je 29 poena, imao 17 skokova i 14 asistencija’. Odmah mi je prošlo kroz glavu: ‘Baš vam hvala, sad će da ispizdi i da se iskali sledeće večeri’. I tako je i bilo – prisetio se Lendejl. 

Za kraj, Lendejl je iskoristio priliku da objasni zbog čega je Nikola Jokić toliko „poseban“ i atipičan u odnosu na ostatak NBA lige. 

– Imate igrače koji će možda nekada da odigraju i iznad njegovog nivoa, ali će definitivno da padnu. On nikad. On je uvek na vrhu. Nikad nema lošu utakmicu. Brz je. Vertikalno nije atleta kao drugi. Ali njegova sposobnost da izabere uglove, da brzo dođe do njih, to kako koristi gornji deo tela da okrene ljude – to niko nema. Tu su Luka Dončić i Nikola Jokić, ti Evropljani, tu su oni zaista posebni, kako napadaju te ćoškove… Jokića je tako teško čuvati. Isečeš mu put kroz sredinu, ali on je tako brz, tako se okreće uz reket. Nikada nisam igrao protiv čoveka koji brže od njega dođe do pozicije za šut. Prirodan talenat. Pozicionira telo kao niko drugi. To jeste talenat, može i da se vežba, ali on odlučuje u deliću sekunde – podvukao je Australijanac. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare