„POSLE 20 GODINA OVAJ MOMAK BIĆE LJUŠTURA ČOVEKA“ Fila: Evo gde će ubice provesti OSTATAK ŽIVOTA ako se dokaže da su neuračunljivi

Devojčica, koja je bila teško povređena u masakru u OŠ „Vladislav Ribnikar“preminula je juče posle 12 dana borbe za život. Ona je 10. žrtva masakra u ovoj školi. Dečak koji je osumnjičen za taj zločin nalazi se na posebnom odeljenju u Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

Podsetimo, Savet roditelja tražio je da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom jer kod dece postoji strah da će on biti na slobodi. Ovim povodom u emisiji „Puls Srbije“ gostovao je Toma Fila, advokat.

Šta čeka ovog dečaka, zanimalo je voditeljku Milicu Marković i voditelja Miloša Anđelkovića.

– Sakriveno je da se ne vidi da on ima neki poremećaj, kako je rekao onaj psiholog, narcisoidan poremećaj. Brankica Janković i ona će biti u tome i ima pregled cele te situacije. Imamo samo jedan slučaj koji je sličan ovome. On je definitivno iz narcisoidnih pobuda ubio – kaže Fila i smatra da je porodica morala da primeti dečakova odstupanja od normalnosti.

– U streljanama se tek sad uvodi red tako da ne smeju maloletni da prisustvuju streljani. Čuvar treba da bude sa decom, da osluškuje njihove potrebe, da bude tu za njih. Po zakonu, dečak nema veze sa ovim momkom koji je u Mladenovcu pobio ljude. Taj će dobiti 20 godina! VI niste bili u zatvoru, a da ste bili, ne biste govorili da je to malo! Svi koji su izdržali 20 godina, oni su se vraćali kao ljušture od ljudi! – rekao je Fila.

NEKI PREDLAŽU DA SE STAROSNA GRANICA SPUSTI NA ŠEST GODINA!

Voditlelji su čvrsti u stavu da oprosta nema, ni u slučaju iz Mladenovca, ni u slučaju na Vračaru, i da je 20 godina malo za ove zločine, dok advokat smatra da 20 godina može biti dovoljno za promenu čoveka.

– Posle 20 godina za njega nema ništa. Ako bude hteo nešto da uradi. Ako utvrde da nije uračunljiv, otići će u instituciju Kovin i ceo život će tamo biti, kao i dečak ubica iz OŠ Vladislav Ribnikar – kazao je Fila, prenosi Kurir.

Ponovio je da ne treba upoređivati slučaj ubistva iz Mladenovca i tragediju na Vračaru.

– Da li treba da se pomeri starosna granica? Kada smo počeli da pričamo o tome 1991. godine, mislio sam da treba. To treba da odluče psihijatri i psiholozi. Ima nekih koji predlažu da se granica spusti na šest godina! Kazne ništa ne rešavaju, jer da rade za svako krivično delo bi bila uneta kaznena politika. Rešava se tak ošto psihijatri kažu da vaspitanje deteta počinje od prvog dana! Vaspitanje i profesija je tek druga kuća! Ako miu vi dajete pozitivne primere i ne svađaju se pred detetom, odatle je početak! – naglašava Fila i dodaje:

– Šta god da se desi ovo ne sme da se zaboravi! A najvažnije je da mediji šalju samo proverene vesti!

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare