USTANIČKA ULICA POD OPSADOM! Nastavlja se suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miiljkovića: OKRIVLJENI SVEDOK I DANAS ODGOVARA NA PITANJA

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja se tereti za najteža krivična dela. Optuženi dovedeni pod rotacijama u dva konvoja marica!

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženim pripadnicima njihove kriminalne grupe, održava se pred Specijalnim sudom u Beogradu, a trajeće vezano tri dana. 

Nastavlja se ispitivanje Nikole Spasojevića, jednog od svedoka okrivljenih. 

Za govornicu, u pratnji čuvara, izlazi Marko Miljković Mesar koji će prvi postavljati pitanja Spasojeviću.

14.30

Sudsko veće ulazi u sudnicu i čita ko je tu od optuženih i njihovih branilaca kako bi se utvrdilo da li su ispunjeni uslovi da se današnje suđenje održi.  

Advokat Miljana Perendija, koja zastupa Filipa Ivanovskog, jednog od okrivljenih, nije došla na suđenje jer je imala nezgodu i polomila nogu.

14.10 – Optuženi dovedeni u Specijalni sud

U Specijalni sud u Beogradu u pratnji policije pod rotacijama u dva konvoja marica dovedeni su optuženi pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji borave u pritvoru Centralnog zatvora.

Tanjug

Na poslednjem ročištu Marko Miljković je postavljao pitanja bivšem prijatelju i kumu Nikoli Spasojeviću koji ga je optužio za brojna ubistva. Spasojević je detaljno objasnio šta se sve dešavalo ali i naveo da je sve radio jer je bio u strahu Miljkovića i Belivuka. Poslednje ispitivanje, okrivljenog svedoka proteklo je u napetoj atmosferi, tokom koje je morala da reaguje i sudija.

U sudnicu bi danas trebalo ponovo da bude doveden i svedok saradnik Nikola Spasojević, pošto je odbrana na prethodnom suđenju najavila da će imati još pitanja za njega. Pošto on završi sa izlaganjem, trećeg dana suđenja bi trebalo da pred sudskim većem svedočenja počnu I. S., koji je prema optužnici silovan na stadionu Partizana, a potom i članovi porodica sedmoro ubijenih u Ritopeku.

Tokom poslednjeg ročišta, za govornicu je izašao i Veljko Belivuk koji je „zamolio sudiju da se sudi po zakonu“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare