UHAPŠEN SRBIN „PINK PANTER“ U GRČKOJ! Učestvovao u pljački 23 „Roleksa“ vrednih više od 135.000 evra 

Srbin (47) pripadnik kriminalne bande „Pink Panteri“, uhapšen je u Grčkoj zbog sumnje da je u avgustu 2021. godine učestvovao u spektakularnoj pljački zlatare u centru Atine, kada su ukradena 23 sata „Roleks“, vredna više od 135.000 evra.

Prema pisanju Grčkog portala „My news“ inspektori kriminalističke policije, koji su radili na ovom slučaju, identifikovali su, a zatim i uhapsili dvojicu osumnjičenih, među kojima je Srbin, zbog sumnje da su kao pripadnici „Pink pantera“ učestvovali u krađi satova.

– U pljački koja se dogodila u avgustu 2021. godine, u zlatari, u Ulici Kolokotroni u jednom od najelitnijih kvartova Atine, lopovi su uspeli da ukradu najmanje 23 sata „Roleks“, vrednih više od 135.000 evra – navodi se u tekstu, prenosi Informer.

U tekstu se dodaje da je do sada za tu pljačku identifikovano pet osoba, među kojima su četiri Srbina i jedan Grk, i da su svi bili pripadnici zloglasne bande „Pink Panteri“.

– Policija je prilikom istrage utvrdila da su svi uhapšeni bili pripadnici određenih kriminalnih organizacija iz zemalja sa prostora Balkanskog poluostrva, među kojima istaknuto mesto ima poznata pljačkaška banda „Pink Panteri“. Članovi ove kriminalne organizacije pljačkaju najčešće zlatare i juvelirnice i to metodom „razbij i zgrabi“ – piše u tekstu.

Nabavili čekiće, puške i maske…

Kako je utvrđeno, pripadnici navedene grupe su nabavili neophodnu opremu, a to su puške, čekić i maske i zajedno su odlučili da počine razbojništvo. Pre pljačke, osumnjičeni su iznajmili štek stan u Atini, koji im je poslužio kao svojevrsna baza.

Kako je Informer već pisao četvorica Srba, navodni članovi „Pink Pantera“ i jedan Grk osumnjičeni su da su naoružani kalašnjikovima uspeli da opljačkaju zlataru u Atini i ukradu 24 „Roleksa“ vrednih 135.000 evra.

– Član bande je bio muškarac S.P. (63) koji se pretvarao da je mušterija kako bi pomogao svojim saučesnicima da provale u prodavnicu – pisali su mediji u Grčkoj.

Ime dobili po istoimenom filmu

Podsetimo, međunarodnoj kriminalnoj grupi koja se bavi krađom nakita, Interpol je dodelio ime „Pink panter“ po istoimenom filmu. Čine je kradljivci sa Balkana, uglavnom iz Srbije i Crne Gore. Na sebe su prvi put privukli pažnju 1993. kada su u Londonu izvršili pljačku dijamanata vrednu 500 hiljada dolara.

Tokom protekle godine pripadnici ozloglašene bande „Pink panteri“, koja je poznata po spektakularnim pljačkama zlatara, u više navrata zauzimali su naslovne strane u medijima. Ipak, za razliku od ranijih godina, to je bilo manje po spektakularnim pljačkama i krađama širom Evrope, a više zbog toga što je policija konačno uspela da im, makar jednim delom, stane na put.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare