NE PRAŠTAJU NI MINUT: Kako da proverite da li vam je stigla parking kazna i gde vam je pauk odneo auto

Samo vozači u Beogradu znaju kako je teško naći mesto za svoj auto kada žurite na posao, važan sastanak ili na pregled kod doktora. Parking mesta u prestonici često nema ni za lek, pa Beograđani često svog četvorotočkaša ostave gde stignu, a tom prilikom ponekad zaborave i na propise.

Kada ne znate da li vas je Oko sokolovo snimilo postoji mogućnost da onlineproverite da vam je parking kazna stigla na naplatu ili gde vam je pauk odneo auto.

Sve što vam je za to potrebno je da na sajtu JKP „Parking servis“ unesete registarske oznake i proverite da li vaša kazna postoji i kolika je ona. Isto važi i za informacije o tome gde se nalazi vaš automobil, nakon što ga je odeo pauk.

Korisnik ima pravo na 50 odsto popusta na cenu eDPK, ukoliko istu plati u roku od osam dana od dana isteka važenja eDPK, piše Kurir. Ako korisnik parkirališta ne plati u propisanom roku, pokreće se postupak naplate potraživanja, a troškovi prinudne naplate, zakonska zatezna kamata i drugi troškovi padaju na teret vozača.

JP Parking Servis
FOTO: JP PARKING SERVIS

Kazna za nepropisno parkiranje ili prekoračenje vremena parkiranja u prvoj, drugoj i trećoj zoni u Beogradu je 1.870 dinara. Ko ceh namiri u roku od osam dana, plaća upola manje – 935 dinara. U takozvanoj plavoj zoni i u Zemunu, puna kazna iznosi 720 dinara, a ako se plati u roku od osam dana – 360 dinara.

Registar neplaćenih kazni je elektronska baza podataka u kojoj se čuvaju sve neplaćene novčane kazne, troškovi postupka i drugi novčani iznosi koji su izrečeni odlukom prekršajnog suda ili putem prekršajnog naloga. Preko online možete saznati da li imate kaznu u poslednja dva meseca.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare