Gran Kanarija razmišlja da odustane od Evrolige, šta to znači za Zvezdu i Partizan?

Iako su pre nekoliko dana osvojili Evrokup i tako obezbedili učešće u Evroligi, španska Gran Kanarija razmišlja o odustajanju od najelitnijeg košarkaškog takmičenja za narednu sezonu!

Ovu vest preneo je portal „basketnews“ koji se poziva na svoje izvore, te navodi da bi Valensija mogla da ih zameni.

– Po propisima, šampioni Evrokupa automatski stiču pravo učešća u Evroligi sledeće godine. Međutim, Gran Kanarija ozbiljno razmatra mogućnost da odbije takvu priliku. Zabrinutost je motivisana finansijskim, logističkim i takmičarskim izazovima koje postavlja regularna sezona od 34 utakmice, vrhunski protivnici i zahtevni rasporedi putovanja potrebni za balansiranje između Evrolige i španske košarkaške lige (ACB) – piše pomenuti portal.

To znači da bi Crvena zvezda i Partizan skoro sigurno bili učesnici EL i naredne sezone. Podsetimo, konačna lista biće određena u julu, tokom Skupštine, a već danima unazad se pominje da su samo tri mesta nepoznanice. Jedno ide na adresu osvajača ABA lige, druga dva su „vajld karte“, prenosi Telegraf.

Takođe, Zvezda, Partizan, Virtus i pomenuta Valesnija su kandidati za te „vajld-karte“, uz napomenu da će jedan od dva srpska kluba najverovatnije biti član EL kroz ABA. Dakle, ako Valensija „uleti“ umesto Gran Kanarije, onda nikakve drame ne bi bilo kada su u pitanju večiti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare