ZVEZDA – BUDUĆNOST Podgoričanima preti katastrofa koju će teško izbeći, brutalna utakmica crveno-belih

Košarkaši Crvene zvezde počinju polufinalnu seriju ABA lige protiv Budućnosti, a prva utakmica na programu je u nedelju od 19 sati i 30 minuta u dvorani Aleksandar Nikolić. Tok ovog duela možete da pratite uživo putem bloga Sportala.

Crvena zvezda – Budućnost (30:16, 21:17, 22:10)

88:52 – Nemoć Budućnosti. Kuca Dobrić! Svega čeiri poena su postigli Podgoričani za sedam minuta igre, a onda Grin rešava dva napada zaredom. Serija Nikole Ivanovića 5:0, flouter, a onda i pogodak sa distance.

79:45 – Kampaco kao kap! Atraktivan poen Podgoričkog tima, alejup za Ilića, a Nedović odmah odgovara sa distance. Prokackali su nekoliko napada i jedni i drugi, a onda je Argentinac još jednom bio precizan van linije 6.75.

Kraj treće deonice. 

73:43 – Rejnolds sa dva pogotka sa penala stavlja tačku na treću deonicu. Velikih +30 za Zvezdu, pitanje pobednika je odavo rešeno.

73:41 – Kad hoće, onda hoće! Sjajni su igrači beogradske ekipe, kojima sve ide od ruke. Opet Nedović pronalazi Amerikanca, a Kampaco igra sa druge strane sjajnu odbranu. Posle promašaja Drobnjaka, pogađa Bentil, a Crnogorac ispravlja sa poludistance grešku iz prošlog napada. Krade Vildosa loptu, uspeva da se snađe i vrati loptu sa aut-linije, a Bentil to rešava zakucavanjem. Povredio se Bej-Hejns  i izašao iz igre.

64:37 – Hasan Martin zakucavanjem lomi koš! Blokirao je Amerikanac Obrajana, a Kampaco odmah razigrava Petruševa, koji dolazi do 12. poena. Lekomt još jednom neprecizan, a Nedović navlači čuvare na sebe i spušta loptu o parket Martinu, koji silovito zakucava! Grin pronalazi igru otkako je Lazić izašao iz igre, dolazi do šestog poena.

60:35 – Mitrović za +25! Dva napada završava Zvezdin košarkaš, koji je upisao i ofanzivni skok.

56:35 – Nedović i Kampaco razbijaju odbranu! Atić pokušava da igra protiv Mitrovića, ali Zvezdin košarkaš ne ispada iz odbrane. Uspeo je bosanskohercegovači košarkaš da dođe do koša, ali se tu našao Kampaco, koji je ukrao loptu i krenuo u brz napad, faulom ga  zaustavlja Obrajan. Argentinac igra za Nemanju, koji sve rešava sam. Atić pronalazi Obrajena, koji pogađa za dva.

54:33 – Nemanja Nedović sa jedne noge! Nastavlja Zvezda gde je stala, posle silovite blokade Kabe, koji je zaustavio Petruševa, bek domaćeg tima pogađa za tri.

Poluvreme.

51:33 – Ples Argentinca. Pogađa Obrajan kao kap. Kampaco opet pronalazi Dobrića, ali on ne uspeva večeras da pronađe šut. Krade loptu Argentinac i dodaje Petruševu, koji je u uglu, ali i on promašuje. Ostalo je osam sekundi i Grin je morao iz teške pozicije da šutira, ali ne uspeva da dođe do poena.

51:30 – Kampaco, Kampaco, pa Kampaco! Upisuje se Hasan Martin, a Atić ne uspeva da odgovori sa distance. Sjajna akcija, Kampaco ispod koša šalje povratnu loptu za Dobrića, koji šutira za tri, ali se lopta izvukla iz koša, ovo nije njegovo šutersko veče. Opet Argentinac briljira, njegovi novi poeni. Velika borba Zvezdinog plejmejkera donosi domaćem timu novi napad, u „Pioniru“ je ludnica!

46:26 –  Ne može se protiv argentinskog pogona. Budućnost uz malo sreće dolazi do poena – Obrajan napada Bentila i promašuje, ali lopta dolazi do Kamenjaša, koji je ispod koša ostao sam i lako rešio situaciju. Sjajna saradnja Vildose i Nedovića donosi nove poene domaćem timu. Obrajan sjajno pogađa ispod ruke čuvara, a Kampaco odgovara sa linije 6.75 i vraća svoj tim na +20.

41:20 – Crveno-beli su nezaustavljivi! Trojke upisuju u dva uzastopna napada Stefan Marković i Luka Vildosa, za eksploziju u „Pioniru“! Kamenjaš promašuje. Nemaju Podgoričani odgovor na ovu igru Ivanovićeve ekipe.

35:20 – Bentil namestio „praćku“! Ponovo dobra odbrana Bentila, Zvezda ima napad. Dva faula u prvom ofanzivnom posedu crveno-belih pravi Mijovićev tim, a Bentil opet precizan sa distance! Asistencija za Kamenjaša, koji pogađa za dva. A onda – spektakularno zakucavanje Luke Mitrovića posle jednog driblinga!

Kraj prve četvrtine.

30:16 – Granitna odbrana crveno-belih i +14. Polovičan učinak Mitrovića sa penala. Kombinovali su Popović i Jagodić-Kuridža, ali je Zvezda odigrala odličnu odbranu, pa gosti nisu uspeli da upute šut pre isteka napada. Sa druge strane, Bentil se diže na šut za tri i pogađa! Velika prenost za crveno-bele posle deset minuta igre.

26:16 – Nema odgovora za Vildosu! Promašuje Atić oba puta sa linije penala, a Vildosa sam prenosi loptu na polovinu protivnika i odmah poentira. Upisuje se u strelce Jagodić-Kuridža.

24:14 – Atić drži goste rezutatski u meču. Dobrić neprecizan za tri, a Luka Mitrović dolazi do prvog ofanzivnog skoka i popravlja saigračev promašaj. Opet promašaj gostiju, a onda sjajan prodor Vildose, koji lako prolazi odbranu i pogađa ispod koša. Atić odgovara trojkom iz velike udaljenosti. Dobrić pokušava još jednom za tri, ali promašuje. On iz daljine ma 0/3 do sada, Ivanović ga menja. 

20:11 – Šou Petruševa! Pronašao je Kampaco u uglu mladog sagrača, a on je preko Jagodić-Kuridže poentirao iz reketa. Pokušao je Bel-Hejns da vrati sa distance, ali je promašio. A onda opet sa druge strane Filip Petrušev za svoj deseti poen i plus devet. Mijović ljut, zove tajm-aut.

15:9 – Laziiiiić! Bel-Hejns je dva napada zaredom promašio šut, a kapiten crveno-belih pogađa za tri.

8:5 – Crveno-beli raspoloženi. Upisali su se u strelce Kampaco, Kuzmić, Petrušev i Dobrić, svi šutevima sa poludistance. 

Uoči meča

Košarkaši Crvene zvezde počinju polufinalnu seriju ABA lige protiv Budućnosti, a prva utakmica na programu je u nedelju od 19 sati i 30 minuta u dvorani Aleksandar Nikolić.

Ekipa Duška Ivanovića ima prednost domaćeg terena, a samim tim i šansu da okršaj protiv rivala iz glavnog grada Crne Gore otvori na domaćem parketu.

U četvrtfinalu su crveno-beli sa 2:0 pobedili ekipu Zadra, dok je Budućnost, takođe u dve utakmice, eliminisala Megu. Što se njihovih ovosezonskih okršaja tiče, Crvena zvezda je u Beogradu slavila sa 69:65, a potom i Podgorici sa 76:56.

Između ova dva kluba rodilo se poslednjih sezona veliko rivalstvo, pa su tako šampion Srbije i prvak Crne Gore do prošle sezone odigrali tri vezane serije za titulu, od kojih je jedna otišla u ruke Podgoričana, 2018. godine, a dve na Mali Kalemegdan (2019. i 2021).

Duško Ivanović, trener Crvene zvezde, rekao je da Plavi igraju dosta bolje otkako je došlo do promene na klupi.

– Budućnost nakon promene trenera igra izvanredno, i pre toga ekipa je selektirana i ima kvalitet iza međunarodna takmičenja poput Evrokupa, a sa pojačanjima koja su stigla i za nivo više. Ozbiljan klub je u pitanju, imaju svoje ambicije i želje, a to je sigurno plasman u finale. Igraju agresivno, sa puno samopouzdanja i sa jasno podeljenim ulogama. Erik Grin igra fantastično u poslednje vreme i možemo da kažemo da igra u životnoj formi. Ipak, verujem da čvrstom i odgovornom igrom uz pune tribine možemo do pobede. Podrška nam mnogo znači ne moram da ponavljam koliko, jer se to pokazalo i u Evroligi, zato pozivam naše navijače da dođu i da nam pomognu kako bismo otvorili ovu seriju kako želimo – rekao je Ivanović.

Ognjen Dobrić je poručio da se ova dva rivala veoma dobro poznaju.

– Dobro poznajemo ekipu Budućnosti, izuzetno dobar tim, koji je igrao dobro tokom sezone, a sada još bolje. Grin je sada vođa tog tima, ostali igrači takođe znaju svoje uloge, prisutna je i neka nova energija što je slučaj uvek kada dođe do nekih promena u ovom slučaju trenera. Ovo su kratke serije i moramo jako, čvrsto i odgovorno da uđemo u prvu utakmicu. Nadam se i pozivam naše navijače da dođu i da nas podrže, uvek su prepoznavali važne trenutke , a ovaj je jedan od takvih – kazao je košarkaš Crvene zvezde.

Strateg crnogorskog tima Petar Mijović naglasio je da njegovu ekipu čeka teška serija.

– Sigurno da nas očekuje jedna zahtevna, pre svega prva utakmica. Igramo protiv ekipe koja je svojim igrama u Evroligi pokazala koju količinu kvaliteta poseduje na svim pozicijama. Jedna utakmica koju pokušavamo da doživimo kao ozbiljan izazov i mogućnost da vidimo gde smo u odnosu na ekipu koja ima veliku količinu talenta. Iskoristili smo period od Sutjeske do danas da pokušamo da određene stvari adaptiramo u odnosu na njihov individualni kvalitet, koji nije mali i koji posjeduje veliki broj igrača. Ekipa od prvog dana trenira jako dobro, veoma posvećeno i mislim da smo na jednom dobrom putu, bez obzira na određene oscilacije koje smo pokazali protiv Mege i u prvom i u drugom meču. U odnosu na kvalitet koji imamo mi smo svoj prevashodni cilj ispunili plasmanom u polufinale ali je sportski i ljudski da se naše ambicije tu ne završavaju, jako poštujući sav kvalitet koji sam pomenuo i koji ekipa Zvezde ima. Zasigurno da su favoriti u ovoj seriji, ali i ova serija ima neki prefiks derbija. Ne samo zbog njihovog kvaliteta već i zbog kvaliteta koji mi posedujemo. Godinama smo u samom vrhu ABA lige i ovo su postali klasici regionalne košarke. Ono što želim da ponovim je da je ova serija jedan izuzetan izazov i nadam se da u dobrom raspoloženju i atmosferi dočekujemo seriju, gde imamo svoje ambicije i želje – poručio je Mijović.

Erik Grin je uveren da bi dobra odbrana mogla da pogura goste ka potencijalnom brejku.

– Svi očekujemo da odemo u Beograd i jako se borimo. Biće sigurno teška atmosfera, Zvezda je sjajan tim ali mi igramo vrlo dobro u poslednje vreme i ukoliko se budemo držali plana koji nam je spremio stručni štab, ako odigramo kvalitetnu odbranu i odemo tamo sa namerom da se nadmećemo videćemo šta će se desiti – rekao je Grin.

Prvi meč serije počinje u nedelju (19.30) i ona se igra na dve pobede, te je naredni okršaj u Morači (23. maj, 20 časova), dok termin eventualne majstorice nije poznat u ovom momentu. Ovo će biti 56. međusobni duel ovih timova u regionalnoj ligi, u hali Beogradu je skor 24:5 za crveno-bele, a u Morači 20:6 za Podgoričane.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare