RIJALITI UČESNIK I BIVŠA DEVOJKA POVREMENO DOLAZILI KOD NJEGA Ubica iz Mladenovca otkrio još detalja iz života: Bio u emotivnoj vezi do pre par meseci

Uroš Blažić (20) koji je izvršio krvavi pir u selima kod Mladenovca u kojem je ubio osmoro ljudi, a ranio 15, izjavio je da su je u njegovu kuću povremeno dolazila devojka A. Đ. iz Smedereva, kao i nekadašnji učesnik rijaliti programa Nikola Đorđević, saznaje „Blic“.

Kako saznajemo, Nikola Đorđević, navodno je znao da Uroš ima pištolj i da mu je rekao da ima regularnu dozvolu za oružje.

A. Đ. iz Smedereva, prema Uroševoj izjavi, bila je sa njim u emotivnoj vezi od avgusta do decembra 2022. godine.

Kako smo ranije pisali, Blažić je u svom svedočenju ispričao kako je želeo da „zaplaši selo“. 

– Priznao je da je izvršio masakr navodeći da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca pucao na više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mesta – ispričao je ranije izvor „Blica“.

Sramno pravdao masakr, tvrdio da su ga meštani ismevali

Sa ubijenima nije bio u bliskim odnosima, što su potvrdili i meštani sela, koji su ispričali da su ga znali samo iz viđenja. Meštani, šokirani tragedijom, pokušali su da shvate zbog čega je Blažić napao svoje komšije, s obzirom na to da ni sa kim nije bio blizak.

Sa druge strane, on u svom svedočenju tvrdi kako su ga meštani ismevali.

– Osećao sam podsmeh, ruganje i ismevanje. Meštani su stvarali zaveru protiv mene – ispričao je Blažić.

Ispričao je i kako su navodno meštani sela pričali loše stvari o njegovom ocu, između ostalog i da je „kriminalac“. On se osvrnuo i na svoje odrastanje i na period iz osnovne škole.

Kako je ispričao, deca su ga ismevala jer je tamnije puti i nisu želeli da se druže sa njim.

– Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektovala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol – rekao je Blažić, koji je ubio osmoro ljudi, a ranio 15.

Podsetimo, tokom večeri 4. maja, samo dan nakon velike tragedije i masovne pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar“, Uroš Blažić je započeo svoj krvavi pir. On je prvo otišao u selo Malo Orašje, gde je ubio petoro osoba, a zatim se odvezao do sela Dubona, gde je ubio još troje.

On je na putu između ova dva sela ranio i muškarce, koji su popravljali ogradu, a koji su mu se našli na putu.

Nakon što je završio masakr, krenuo je ka selu Šepšin, nekoliko kilometara severozapadno od Dubone, gde mu se izgubio svaki trag. Nakon potrage koja je trajalo celu noć, on je uhapšen sutradan oko 8 časova ujutru u selu Vinjište kod Kragujevca.

Do tamo je stigao taksijem, a kako se sumnja, on je oteo vozača, i uz pretnje ga primorao da ga vozi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare