Нада Ђурић на челу ПУПС-а у Сопоту  

Изборна скупштина Општинског одбора Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера – Солидарност и правда у Сопоту одржана је у присуству делегата свих месних одбора, а за председника Oпштинског одбора изабрана је Нада Ђурић, истакнута активисткиња Женске мреже и добро позната хуманитарна радница.

Изборној скупштини присуствовао је и потпредседник ПУПС – Солидарност и правда и председник Посланичке групе Стефан Кркобабић. 

„Општински одбор Сопота је у правим и сигурним рукама. Кажем то, јер са часним изузецима већину чине жене. То је добро за ПУПС, али још боље за грађане Сопота, оне знају шта нам ваља радити, а да то буде на општу корист“, нагласио је Стефан Кркобабић.

Новоизабрана председница Нада Ђурић истакла је:

„Овде у Сопоту, без сумње ПУПС ужива велики углед. И затопензионери, пољопривредници и пролетери очекују од нас да их достојно презентујемо у локалној самоуправи, а то можемо само ако имамо добар изборни резултат. Овако како смо кренули резултат сигурно неће изостати. Ово је и почетак припреме за изборе. Наша узданица су месни одбори и то: Рогача, Дрлупа, Сибница, Неменкуће, Слатина и Бабе. Брига за људе у селима, а поготову за жене које су у подмаклим годинама за нас је на првом месту. Снажно подржавамо увођење тзв. социјалних – гаранотваних пензија, јер су је наше жене и више него заслужиле“. 

На скупу је истакнуто да се, одлуком државе да од јануара 2023. године пензије прате плате, остварује основни вредносни став Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда – познат као Три П, коме је пуну подршку дао председник Републике Александар Вучић, а чиме се омогућава да пензије учитеља, лекара или војника расту онолико колико расту примања њихових активних колега. 

Приоритет ПУПС – Солидарност и правда остаје и оживљавање задругарства у селима доделом бесповратних средстава задругама, увођење Гарантног фонда за стратешке пољопривредне производе, који би донео нужну сигурност пољопривредницима, али и залагање за реформу ПИО фонда у делу обрачуна и уплата доприноса за пољопривреднике.

Наставља се и залагање за младе пољопривреднике иницијативом о додели, без накнаде, до 50 хектара државне земље која није већ дата у закуп, младим људима који желе да је приведу намени и обрађују.

ПУПС – Солидарност и правда снажно залаже за предлог Милана Кркобабића о увођењу тзв. социјалних – гарантованих пензија у износу не мањем од 100 евра. Овај посебан вид социјалног давања био би намењен особама преко 65 година старости које нису оствариле право на пензију, нису корисници социјалне помоћи, немају имовину нити било који други вид прихода. Међу њима је највећи број жена са села и овакав вид давања била би потврда да им се друштво одужује за све што су му током свог животног века дале, радећи у домаћинству и пољопривреди.

Залагање за запослене наставља се позивањем страних компанија на интерну и екстерну корпоративну одговорност, како би наши радници имали једнака права као и радници у земљама из којих те компаније долазе, пре свега кроз корпоративне уговоре, али и партиципирање у добити предузећа.

За потпредседнике општинског одбора ПУПС – Солидарност и правда у Сопоту данас су изабрани Тања Пламенић, Снежана Давидовић и Марина Николић. На истој седници изабрани су чланови сталног састава Општински одбор, Надзорни одбор и Дисциплинска комисија.

Изборној скупштини присуствовали су председница  Градске организације пензионера Београд и потпредседник партије ПУПС – Солидарност и правда Ружица Белановић и координатор Женске мреже ПУПС и члан Извршног одбора Мира Јовановић.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare