KOSTINA MAJKA ODBILA DA GA POSETI NA PSIHIJATRIJI: Porodica Kecmanović u šoku zbog masakra njihovog sina

Porodica Kecmanović je dobila na stotine pretnji preko interneta nakon nezapamćenog zločina koji je počinio njihov sin.

Miljana Kecmanović, majka dečaka Koste (13), koji je 3. maja izvršio težak zločin u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, kada je ubio osam učenika i radnika obezbeđenja, odbila je da poseti sina-ubicu, koji se nalazi u psihijatrijskoj ustanovi.

Nakon užasa koji je Kosta napravio njegov otac ugledni radiolog Vladimir Kecmanović završio je u pritvoru, dok je majka Miljana s mlađim detetom, ćerkom starom deset godina, zbrinuta kod rođaka van Beograda. Iako su, prema protokolu, članovi porodice dobili dozvolu da zajedno s advokatom posete dečaka-ubicu, oni su odlučili da to ne učine.

– Kostini roditelji, kao i drugi članovi porodice, nalaze se u stanju šoka. Žena je van sebe nakon sinovljevog zločina, a to koliko je potresena ne može se rečima opisati. Ona je sama donela odluku da ne ode u posetu sinu, izjavila je da nema snage da ga vidi. Takođe, dečaka niko drugi nije posetio, a stvari mu je donela jedna rođaka, koja takođe nije ušla u prostoriju u kojoj se on nalazi – navodi izvor upoznat sa slučajem za Republiku.

Porodica Kecmanović je, inače, dobila na stotine pretnji preko interneta nakon nezapamćenog zločina koji je počinio njihov sin, a kako saznajemo, Miljana Kecmanović još ne može da veruje da joj je sin monstrum.

– Sklonile su se na sigurno mesto jer su se uplašile za bezbednost. Devojčica je pod jakim traumatskim iskustvom i biće joj neophodna adekvatna psihološka pomoć, dok majka još ne može da poveruje da se Kosta ne kaje za sve što je učinio, kao i da mu je drago što ona, kao majka, pati – objašnjava ovaj izvor.

Podsetimo, Kosta Kecmanović (13) počinio je prošle srede, oko devet časova ujutru, nezapamćeni masakr, kada je, naoružan očevim pištoljem, pred kraj prvog časa upao u školu, ubio osam đaka i školskog čuvara i ranio još šest učenika i nastavnicu istorije. Naime, on je oko mesec dana planirao napad, a imao je i spisak dece koju je želeo da likvidira, kao i plan kuda će se kretati. Ceo masakr izveo je u holu i kabinetu za istoriju jer se nalazi blizu ulaza i jer je u tom trenutku čas imalo njegovo odeljenje 7-2.

Nakon što je ispalio 57 hitaca, dok su deca krvava dozivala pomoć, on je izašao u školsko dvorište, spustio pištolj i iz njega izvadio municiju. Nakon toga je pozvao policiju i bez trunke kajanja izgovorio: „Ja sam psihopata koji treba da se smiri.“ Da tragedija bude veća, osim što je ceo masakr isplanirao, Kosta je bio svestan da, s obzirom na to da nema 14 godina, neće biti odgovoran za učinjeno.

Psihijatar: Pazite na tihu i povučenu decu

Penzionisani neuropsihijatar i dečji psihijatar dr Zoran Dimitrijević objasnio je da bi trebalo obraćati pažnju na decu koja su povučena i koja nemaju komunikaciju s vršnjacima.

– Pre nego što je ubio osmoro školskih drugova i čuvara dečak nije ništa napravio, ali je indikativno što je bio povučen i neprihvaćen. Za psihijatriju su uočljivija deca koja su povučena, izopštena iz okoline i nemaju pravu komunikaciju s vršnjacima od dece koja su živahna, slobodnija – rekao je Dimitrijević.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare