UKRAJINA ĆE NAPASTI OVA TRI GRADA U RUSIJI! Bivši agent FSB tvrdi: Ofanziva je već počela ili počinje vrlo uskoro!

Bivši agent FSB-a i ruski vojni bloger Igor Girkinupozorava da bi Ukrajina uskoro mogla napasti rusku teritoriju.

– Možda je ofenziva već počela ili će uskoro početi. Podsećam vas, predvidio sam glavni napad na frontu u Zaporožju, sporedni na Herson i (moguće) na Donjeck –  kazao je Girkin, prenosi Njuzvik..

Voleo bih da grešim!

Girkin tvrdi da bi ukrajinske snage mogle napasti tri ruske regije – Belgorod, Brjansk i Kursk te da bi Ukrajinci u tim napadima mogli zauzeti nekoliko naselja kako bi isprovocirali Ruse da ih napadnu. 

– Bio bih srećan da grešim, ali nisam optimističan oko toga – zaključio je Girkin.

Belgorod je već bio meta tokom ruske invazije na Ukrajinu. Više puta je izbio požar u toj ruskoj vojnoj bazi, jer su Rusi krivili Ukrajinu, ali zvanični Kijev nikada nije priznao te napade.

Girkin kritičar rata u Ukrajini

Inače, Girkin je u novembru prošle godine u odsustvu osuđen zbog rušenja leta MH17 2014., pri čemu je poginulo 298 osoba. Girkin, koji je poznat i pod pseudonimom Igorom Strelkovom, postao je poznat u Rusiji zbog istaknute uloge u vojsci i kao oficir u Federalnoj sigurnoj službi (FSB), agenciji koja je naslijedila KGB.

Otkako je napustio vojsku, postao je popularan kao bloger u Rusiji i često je promovisao prokremaljsku propagandu. Međutim, sada je jedan od glasnih kritičara Putina i ruske vojne elite zbog načina na koji vode rat u Ukrajini.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare