RASPAD SISTEMA? Prigožin besni posle ruske sramote kod Bahmuta: „Vojska beži, front se urušava, ovo će biti TRAGEDIJA“

Jevgenij Prigožin , osnivač zloglasne paravojne organizacije Vagner, ponovio je u svom poslednjem govoru da su ruske snage predale svoje položaje na periferiji Bahmuta. Prema rečima Prigožina, to je omogućio ukrajinskoj vojsci da zauzme važne taktičke visine.

Lider Vagnera je naveo i da je prekinuta blokada puta Bahmut-Časiv Jar, koji je zbog značaja za snabdevanje nazivan i „putem života“, pa će „neprijatelj moći da ga iskoristi“. Uprkos deblokadi, Meduzini izvori navode da je put i dalje pod vatrom.

Prigožin se ni tokom svog novog javnog pojavljivanja nije suzdržavao da kritikuje visoke ruske zvaničnike. Ovoga puta njegova meta bio je portparol Ministarstva odbrane Igor Кonašenkov. Prigožin je siguran da je on pogrešio kada je novinarima na brifingu rekao da su ruske trupe zauzele položaje u rezervoaru Berhovski.

– Nakon što smo pomerili bokove, usledilo je taktičko povlačenje, pa je drug Кonašenkov, najblaže rečeno, lagao. Desilo se da su trupe Ministarstva odbrane jednostavno pobegle sa naših bokova – primećuje Prigožin.

On je dodao da je Vagner trebalo da zauzme još 20 višespratnica kako bi potpuno osvojio Bahmut, a zatim nastavio rafalnom paljbom na rusko Ministarstvo odbrane i još jednom prorekao rusku tragediju.

– Zauzimanje Bahmuta nam ne daje ništa jer se bokovi raspadaju, front se ruši. Pokušaji Ministarstva odbrane u oblasti informisanja da nekako izgladi situaciju su uzaludni i dovešće do globalne tragedije za Rusiju. Stoga, morate odmah prestati da lažete. Ako ste pobegli, izgradite drugu liniju fronta – savetuje vodeći Vagnerijanac.

Bilo kako bilo, Prigožin je potpuno van kontrole. Najbolji dokaz je jedna od njegovih uznemirujućih izjava koja je objavljena na Vagnerovom Telegram kanalu. Naime, u njegovom prilično dugačkom izveštaju o stanju na ratištu, u jednom trenutku mu je promakla izjava koja je izazvala veliku buru, prenosi Jutarnji list.

– Zašto moramo da trošimo municiju na ruske vojnike koji beže sa ratišta. Zašto? – pita Prigožin.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare