PREMIJER LIGA Konačno Mitar! Preokret Čelsija trajao samo četiri minuta, Eze majstorijom vodi Palas ka pobedi

Mečevima 36. kola nastavlja se engleska Premijer liga. U prvoj odigranoj utakmici fudbaleri Lidsa remizirali su sa Njukaslom 2:2, a svi ljubitelji fudbala moći će uz Sportal da prate i ostale mečeve koji se igraju od 16 časova. Sastaju se Aston Vila – Totenhem, Čelsi – Notingem Forest, Kristal Palas – Bornmut, Mančester junajted – Vulverhempton i Sautempton – Fulam.

8′ GOOOOOOL! Aston Vila je stekla rano vođstvo golom Džejkoba Ramzija. Iskoristio je Ramzi asistenciju Leona Bejlija i doneo ekipi Unaija Emerija prednost.

Uoči meča:

Emeri želi plasman u LE, ali posle poraza od Junajteda i Vulverhemptona, nema pravo na grešku. Moraće da vrati samopouzdanje igračima, a dobra stvar je što opet može da računa na napadača Leona Bejlija. Pobeda nad Kristal Palasom je uticala da u Totenhemu ponovo počnu razmišljati o LŠ. Mislimo da je to lažni optimizam i da bi oni bili zadovoljni ako zadrže mesto na kom se trenutno nalaze. 

Čelsi – Notingem Forest

62′ GOOOOOOOL! Notingem poravnava, još jednom je mrežu Čelsija pogodio Avoniji. Proveravao se pogodak Nigerijca zbog potencijalnog ofsajda, ali je sve bilo čisto.

58′ GOOOOOOOL! Preokret Plavih u režiji Sterlinga. Primio je loptu engleski napadač na levoj strani šesnaesterca, namestio se lepo, „otvorio“ stopalo i poslao loptu u rašlje. Sjajan pogodak nekadašnjeg igrača Liverpula i Sitija.

51′ GOOOOOOOL! Čelsi uspeva da izjednači, strelac je Rahim Sterling. Trevo Čaloba je probio po desnoj strani i poslao loptu na penal, odakle je Sterling uz mali odbitak savladao Navasa.

13′ GOOOOOOOL! Notingem dolazi do prednosti protiv Čelsija. Hladan tuš navijačima na Stamford bridžu priretio je Taivo Avoniji, posle asistencije Renana Lodija.

Uoči meča:

Lampard je u Bornmutu ostvario prvu pobedu od povratka na klupu Čelsija. Prekinut je loš niz rezultata, ali sumnjamo da se zato optimizam vratio na Stamford bridž. Sezona je previše loša i jedan trijumf ne može imati veliki uticaj. Pobeda nad Sautemptonom je uticala da Notingem izađe iz opasne zone i sada je najbitnije da u svojim rukama drže sudbinu. Ukoliko gosti žele bodove, moraće da poprave igru u odbrani.

Kristal Palas – Bornmut

58′ GOOOOOOOL! Palas uvećava prednost, ponovo Eze! Majstorski gol dao je 24-godišnji Englez. Dobio je loptu na levoj strani, zatim nanizao dvojicu čuvara i ušao u sredinu, pre nego što je sa 16 metara zakucao loptu u rašlje.

39′ GOOOOOOOL! Kristal Palas vodi protiv Bornmuta, strelac je Ebereči Eze na asistenciju Džordana Ajua.

Uoči meča:

Domaći imaju cilj da se iskupe za poraz od Totenhema, a gosti za loš rezultat sa Čelsijem. Utakmica nema poseban rezultatski imperativ, s obzirom na položaj ekipa na tabeli. Eduard bi trebalo da počne za domaćina. Faliće Tomkins, Ferguson, Mekartur. Ahamada bi trebalo da bude spreman. Gosti bi bili zadovoljni podelom plena. Mur se vraća u postavu, neće biti Stanislasa, Traorea i Tavernijera.

Mančester junajted – Vulverhempton   

32′ GOOOOOOL! Junajted je stekao vođstvo. Bila je to odlična akcija Crvenih đavola, na kraju je Antoni u šesnaestercu proigrao Antonija Marsijala, koji je rutinski pogodio sa desetak metara.

Uoči meča:

Liverpul diše u vrat Junajtedu i zato je ova utakmica od velikog značaja za Ten Hagov tim. Nisu bili na potrebnom nivou protiv Vest Hema, pre toga su doživeli poraz od Brajtona i plasman u LŠ je doveden u pitanje. Vulverhempton je savladao Aston Vilu, ali njihove igre kod kuće i na strani se dijametralno razlikuju. To je osnovni razlog zbog kog mislimo da Junajted neće imati problema da ostvari pobedu. 

Sautempton – Fulam     
   

65′ Aleksandar Mitrović na terenu! Posle nepuna dva meseca i osam mečeva suspenzije, srpski napadač je ponovo zaigrao. Da vidimo može li povratak obeležiti pogotkom.

48′ GOOOOOOL! Fulam vodi sa 1:0, strelac je Karlos Vinisijus. Harison Rid je klizećim startom u šesnaestercu proigrao stamenog napadača, koji je sa pet metara rutinski poslao loptu u mrežu u nebranjenu mrežu.

Uoči meča:

Srpsku javnost verovatno najviše interesuje Fulam koji danas od 16 sati gostuje ekipi Saumptempona, a ovaj meč dodatno dobija na posebnosti jer se na teren vraća srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović koji je bio suspendovan na osam mečeva zbog toga što je na utakmici FA kupa potiv Mančester junajteda odgurnuo sudiju.Ipak, ono što je iznenadilo sve navijače jeste to što će Mitrogol ovu utakmicu početi sa klupe. 

Umesto njega, tim iz Londona predvodiće Vinisijus koji je „procvetao“ tokom period Mitrovićeve suspenzije. Postigao je dva gola u poslednje tri utakmice, a Marko Silva je istakao da mu je povratak srpskog reprezentativca zadao „veoma dobru glavobolju“. 

– To je ono što svaki menadžer želi. To je bio razlog zašto smo potpisali sa Karlosom. Neki važni golovi su mu dali samopouzdanje koje mu je potrebno i lepo je videti ga kako igra sve bolje u poslednjim utakmicama. To pokazuje da svi znaju svoju ulogu. Svi se bore za klub – poručio je menadžer Marko Silva. 

Odlučio je strateg da Srbina ostavi na klupi za rezerve ali nema sumnje da će on dobiti šansu, samo je pitanje u kom minutu.

Lids – Njukasl 2:2

Fudbaleri Lidsa remizirali su sa ekipom Njukasla rezultatom 2:2 u meču 36. kola Premijer lige i tako produžili niz na sedam utakmica u kojima nije ostvario trijumf. Gol gostiju zatresli su Luk Ajling u sedmom, odnosno Rasmus Nisen Kristensen u 79. minutu, dok je na drugoj strani oba puta i to sa bele tačke precizan bio Kalum Vilson.

Opširnije pročitajte ovde:

Poraz od Liverpula udaljio je Brentford od plasmana u LK, ali oni će na tom putu istrajavati dok postoji teoretska šansa. Nisu ekipa koja se predaje i zato Vest Hemu neće biti lako u londonskom derbiju. Mojes konačno može da odahne. Vest Hem je savladao Junajted i tako je napravljen ogroman korak ka bezbednoj zoni. U prvom delu sezone Brentford je slavio kao gost (2:0), sada očekujemo podelu bodova. 

Everton – Mančester siti

Ukoliko igrači Evertona ponove partiju iz Brajtona (5:1), postoji mala verovatnoća da ne ostanu kratkih rukava. Ipak, treba reći da će ovo biti potpuno drugačiji meč, u kojem se ekipa Šona Dajša neće mnogo pitati. Gvardiolu trenutno ne zanima lepota igre, već samo rezultat. Realno je da se domaći orijentišu na defanzivu i zaustavljanje Halanda, a znaju da taj posao nisu uspele da obave ni mnogo bolje odbrane od njihove.

Arsenal – Brajton 

Arsenal je odigrao odličnu utakmicu u Njukaslu, čime su još jednom potvrdili izuzetan kvalitet. Ostali su u trci za titulu i sada moraju da se nadaju kiksu Sitija, koji ima bod više i utakmicu manje. Brajton dolazi posle očajne partije sa Evertonom (1:5). Malo kome je jasno šta se tačno desilo sa De Zerbijevom ekipom, ali će Arteta to proučiti i naći najbolji način kako da iskoristi pad forme rivala. 

Ponedeljak:

Kako stvari trenutno stoje, Lester će sledeće sezone igrati u drugom rangu takmičenja. Njihov zaostatak u odnosu na Notingem je tri, a u odnosu na Everton samo dva boda. Međutim, problem je veoma težak raspored koji imaju do kraja. Posle Liverpula gostuju Njukaslu, a meč u kom bi mogli da traže bodove spasa je ovde sa Vest Hemom. Liverpul je sa utakmicom više na bod od Junajteda i mesta koje vodi u LŠ. 

UDARNA VEST.rs



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare