POVRATAK ALEKSANDRA MITROVIĆA! Najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije zakucava ekser u kovčeg “svetaca“

Domaćin je u ozbiljnim problemima i samo čudo može da ga spasi od povratka u Čempionšip nakon 11 godina igranja u Premijer ligi. Sa druge strane, glavna vest biće povratak Aleksandra Mitrovića na teren. Najbolji strelac ekipe je odradio svoju suspenziju od osam utakmica zbog odgurivanja sudije Kavanoa protiv Mančester junajteda i željan je da sa nekoliko pogodaka završi ovu uspešnu sezonu “kolibara“.

Pobede nad Čelsijem i Lester Sitijem u februaru i martu deluju kao daleka uspomena za Rubena Selesa, čiji su izabranici od tada pretrpeli burnu seriju od deset utakmica bez pobede, uključujući sedam poraza, a njegova ekipa je u tom periodu primila 23 gola.

Sautempton je zacementiran za dno tabele i zbog pobeda Notingema i Evertona preko nedelje sada zaostaje osam bodova za “karamelama“ koje su prvi tim iznad zone ispadanja i morao bi da slavi na svakoj utakmici do kraja ako želi da ima ikakve šanse za opstanak. Ključni poraz gosti su doživeli u ponedeljak kada su u ponedeljak upravo od “šumara“ izgubili na “Siti graundu“ rezultatom 4:3.

Fulam je promenljivo igrao za vreme Mitrovićeve suspenzije. Doživeo je pet poraza, ali je upisao i tri pobede. Poslednji trijumf ostvarili su početkom nedelje kada su u dominantom stilu savladali Lester sa 5:3. “Kolibarima“ su mnogi stručnjaci po engleskim medijima predviđali povratak u Čempionšip, ali Marko Silva je odradio fantastičan posao i njegova četa mirno dočekuje završnicu prvenstva sa desete pozicije uz 48 osvojenih bodova.

Srpski centarfor je imao dosta vremena da se odmori, gotovo pa sigurno će se naći na terenu od prvog minuta i bilo bi lepo kada bi odmah zatresao mrežu. Ima savršenog protivnika za to, jer su “sveci“ jedna od najgorih odbrana lige sa 64 primljena pogotka.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Fulam je slavio sa 2:1 na “Krejven kotidžu“. Vord-Prauz je zatresao i svoju i tuđu mrežu, a konačan rezultat postavio je Paljinja.

U redovima domaćina neće biti Bele-Kočapa, Lariosa, Peroa i Salisua.

Što se tiče gosta, Marko Silva ne može da računa na Džejmsa, Kurzavu, Pereiru i kapitena Tima Rima.

Verujemo da će biti golova, ali da Mitrović i kompanija neće izgubiti i da će na taj način zakucati ekser u kovčeg Sautemptona i poslati ga u Čempionšip.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare