Partizan saznao potencijalnog rivala u polufinalu ABA lige: Panteri nisu imali šanse!

Opravdali su ulogu favorita

Košarkaši Cedevita Olimpije su uspeli veoma ubedljivo da savladaju FMP sa 97:79, čime su i ukupnim rezultatom od 2:1 u seriji prošli u polufinale ABA lige, gde sada čekaju svog rivala. Oni će čekati boljeg iz duela Partizan – SC Derbi.

Cedevita Olimpija je bila veliki favorit pred duel sa FMP-om, s obzirom na to da je tim iz Železnika u plejof ušao sa znatno izmenjenim timom u odnosu na onaj koji je ostvario prolazak u drugu fazu takmičenja. Najveći hendikep je bio odlazak Trenta Frejžera, glavnog nosioca „Pantera“.

Sve to je uticalo da FMP izgubi dobru poziciju, ali i status pretendenta za neki ozbiljniji rezultat. Cedevita Olimpija ih je mirno sačekala, u prvom meču je slavila sa 10 poena prednosti, potom su zabeležili poraz u Železniku, ali to je bio samo uvod za majstoricu.

U Ljubljani su ih dočekali, a već na poluvremenu su rešili pitanje pobednika. Cedevita je posle prvih 20 minuta imala ogromnih 18 poena razlike, što im je obebzedilo i nešto mirniji finiš.

Najbolji na parketu bio je Alen Omić sa 20 poena, dok su po 19 dodali Amar Alibegović i Jogi Ferel sa po 19. Kod FMP-a se najbolje pokazao Aleksa Stepanović koji je imao 17 poena, a samo jedan manje je dodao Čarls Mening.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare