EVROVIZIJA 2023 Luke Black nastupio u finalu! Eksplozivan nastup prikovao sve za male ekrane: „SAMO MI SE SPAVA“

Najveće muzičko takmičenje „Evrovizija“ počelo je u utorak, a večeras se održava veliko finale. Danas, između ostalih, nastupila je i Srbija sa pesmom „Samo mi se spava“, u izvođenju Luke Ivanovića, poznatijeg po umetničkom imenu Luke Black.

Luke Black je našoj zemlji, nakon glasanja publike, u prvom polufinalu uspeo da obezbedi plasman u finale, a večeras je nastupio pod rednim brojem 5.

21.44 – Luke Black oduševio publiku eksplozivnim nastupom!

Predstavnik Srbije Luke Black imao je zanimljiv nastup sa mnoštvom specijalnih efekata, a zvučao je sigurnije nego u polufinalu.

Pesmu „Samo mi se spava“ su mnogi u areni pevali sa njim u glas, dok se on na kraju nastupa zahvalio svima na podršci.

21.40 – Švajcarac poslao poruku mira, Poljakinja donela dašak leta!

Remo Forer iz Švajcarske je otpevao pesmu „Watergun“, koja je napisala protiv rata. Crna i crvena boja su dominirale tokom nastupa, imao je koreografiju, te zvučao odlično.

Blanka iz Poljske, čiji prolazak u finale je iznenadio mnoge jer se nije dobro kotirala na kladionicama, donela je dašak leta i sunčanog vremena na binu. Njena vrcava pesma dopala se publici, pa su je nagradili aplauzom.


21.25 – Austrija i Portugalija otvorili veliko finale!

Teya i Salena su interesantnom numerom „Who the hell is Edgar?“ razdrmale publiku na samom početku. Dobile su ogroman aplauz od prisutnih. Teya se, inače, zove Teodora Špirić i srpskog je porekla, a više o njoj pronaći ćete u odvojenom tekstu.

Iz Portugalije nam dolazi Mimicat, a njen kabaretski nastup dopao se mnogima u polufinalu, pa je dobila priliku da isti izvede i večeras. Crvena boja dominirala je na sceni tokom njenog nastupa, a njena energija bila je na zadivnom nivou.

21.10 – Luke Black raširio srpsku zastavu na bini!

Na početku smo videli predstavnike svih zemalja kako se predstavljaju publici, pa je Luke Black, kao i ostali učesnici, raširio zastavu svoje zemlje na bini i poklonio se prisutnima i gledaocima.

21.02 – Ukrajinci za početak finala!

Na samom početku videli smo bend „Kalush Orchestra“, koji je prošle godine odneo pobedu za svoju zemlju Ukrajinu.

Snimili su novi spot na otvorenom za numeru „Stefania“, a imali su tu čast da otvore finale velikog muzičkog takmičenja. Nešto potom smo ih videli i na sceni „Evrovizije“, a nastup im je bio energičan, dok smo imali prilike da, pored prošlogodišnje pobedničke, čujemo još jednu njihovu pesmu.

20.50 – Naš predstavnik poručuje: „Tužan sam malo“

– Jeste sve je spremno, danas smo imali prvu generalnu probu i prošla je odlično, ja sam prvi put zadovoljan. Nadamo se da će se to isto i bolje ponoviti večeras i jedva čekam da nastupam. Tužan sam malo, zato što će biti poslednji put u ovako velikoj Areni, a nadam se u bućnosti da ćemo se viđati na ovakvim mestima – kazao nam je Luka, a šta je još rekao pogledajte u odvojenom tekstu.

20.30 – Luke Black se uključio u program RTS-a tik pred finale

– Krećem sa malo rasterećenijim mislima ovaj put, upravo zato što smo ušli u finale. Bilo je jako teško, velika je konkurencija. Jako se radujem, ali sam i dosta nostalgičan što ću poslednji put nastupati na ovoj sceni, a možda i poslednji put da radim sa celim timom – kazao je on.

– Drago mi je što smo bili tu jedni za druge i u teškim trenucima. Ovo je nešto što ću pamtiti celog života i trudiću se da večerašnji nastup bude najviše uživanje – zaključio je Luke Black u uključenju.

19.50 – Izrael izbio visoko na kladionicama

Pred početak velikog finala, predstavnica Izraela Noa Kirel sa pesmom „Unicorn“ pozicionira se na 3. mestu na kladionicama takmičenja, što joj je najbolji plasman na evrovizijskim prognozama dosad.

Ona se posle proba i polufinala polako pela na kladionicama, pa sad mnogi misle da ima šanse za pobedu.

Iz našeg okruženja se Hrvatska sad najbolje plasira na kladionicama. Njihovi predstavnici su danas slali poljupce poznatoj Srpkinji, a sve o tome možete pronaći u odvojenom tekstu.

19.10 – BBC emitovao poseban prilog sa Luke Blackom

Ne predstavlja Britaniju, iako već godinama živi kod nas, već svoju rodnu državu Srbiju. Pričali smo sa njim pred finale – rekli su u programu.

– Ja sam Luke Black, predstavljam Srbiju ove godine na „Evroviziji“. Britanija me je oblikovala kao muzičara, večno sam zahvalan zbog toga. Isplatilo se što živim ovde, što sam studirao ovde. Osećam se kao Londonac. Veliki je grad, oseća se čovek često usamljeno, daleko od porodice – kazao je, između ostalog, Luke Black.

18.40 – Ovo je spisak zemalja koje nastupaju u finalu


  1. Austrija: Teya i Salena i numera „Who the hell is Edgar?“
  2. Portugalija: Mimicat i numera „Ai coração“
  3. Švajcarska: Remo Forrer i numera „Watergun“
  4. Poljska: Blanca i numera „Solo“
  5. Srbija: Luke Black i numera „Samo mi se spava“
  6. Francuska: La Zarra i numera „Évidemment“
  7. Kipar: Andrew Lambrou i numera „Break a broken heart“
  8. Španija: Blanca Paloma i numera „Eaea“
  9. Švedska: Loreen i numera „Tattoo“
  10. Albanija: Albina i Familija Kelmendi i numera „Duje“
  11. Italija: Marco Mengoni i numera „Due vite“
  12. Estonija: Alika i numera „Bridges“
  13. Finska: Käärijä i numera „Cha cha cha“
  14. Češka: Vesna i numera „My sister’s crown“
  15. Australija: Voyager i numera „Promise“
  16. Belgija: Gustaph i numera „Because of you“
  17. Jermenija: Brunette i numera „Future lover“
  18. Moldavija: Pasha Parfeni i numera „Soarele și luna“
  19. Ukrajina: Tvorchi i numera „Heart of steel“
  20. Norveška: Alessandra i numera „Queen of kings“
  21. Nemačka: Lord of the Lost i numera „Blood and glitter“
  22. Litvanija: Monika Linkytė i numera „Stay“
  23. Izrael: Noa Kirel i numera „Unicorn“
  24. Slovenija: Joker Out i numera „Carpe diem“
  25. Hrvatska: Let 3 i numera „Mama ŠČ!“
  26. Ujedinjeno Kraljevstvo i Mae Muller i numera „I wrote a song“

18.30 – Prenos Evrovizije večeras uživo na RTS 1

RTS je početkom nedelje obavestio gledaoce da će, isključivo zbog unapred potpisanih ugovornih obaveza sa EBU – Evropskom radiodifuznom unijom, u utorak 9. maja (prvo polufinale) i četvrtak 11. maja (drugo polufinale) od 21 čas, RTS 3 prenositi takmičenja za „Pesmu Evrovizije“, a danas se program emituje na RTS 1, što možete pročitati u odvojenom linku.

Delegacija Srbije u Liverpulu deli žalost sa porodicama tragično nastradalih u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i u okolini Mladenovca i Smedereva, kao i sa svim građanima naše zemlje.

UDARNA VEST.rs





Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare