HRVATI NA EVROVIZIJI ODUŠEVLJENI SRPKINJOM „Let 3“ izdvojio najbolje numere takmičenja – NAŠOJ PEVAČICI šalju poljupce

Na zvaničnom profilu „Evrovizije 2023“, na društvenoj mreži TikTok, objavljen je snimak članova grupe „Leta 3“, hrvatskih predstavnika.

Prlja i Mrle imali su zadatak da odaberu pet najboljih evrovizijskih pesama svih vremena, a ovo su njihovi odgovori.

Na prvom mestu po njima je pesma iz 1989. godine, „Rock Me“ – Riva.

– U to je vreme Hrvatska bila u Jugoslaviji i Riva je predstavljala Jugoslaviju. Doveli su „Evroviziju“ u Hrvatsku, u Zagreb. To je bilo nešto neverovatno za Hrvate. Svi smo bili iznenađeni i ponosni. Nadam se da to možemo da ponovimo – rekao je Prlja iz grupe.

Drugo mesto po njima je zaslužila proslogodišnja predstavnica Srbije Konstrakta sa pesmom „In corpore sano“.

Najbolja pesma i najbolji nastup prošle godine. Vrlo pametna, vrlo zarazna pesma. Izvedba je bila jednostavna, a opet tako impresivna – naveo je Prlja i počeo da peva stihove.

– Savršeno. Zbog Konstrakte je cela publika pljeskala – dodao je i sa svojim kolegom poslao poljupce pevačici.

Treće mesto na njihovoj listi zauzela je švedska grupa „ABBA“ sa pesmom „Waterloo“ iz 1974. godine.

Što da kažemo o ABBA-i? Kad sam bio dete gledao sam finale Eurosonga i godine i bio sam šokiran sa ta dva muškarca i te dve žene odevene u srebrnu odeću u štiklama – istakao je Prlja.

Kao čestvrtu najbolju evrovizijsku pesmu svih vremena naveli su „Apres Toi“ Rikija Landersa iz 1972. godine.

Znam da je Riki iz Grčke. Ona je prekrasna žena. Bila je poput operske dive. Predobra pevačica, divan autfit. Imala je sjajan nastup – kazao je Prlja.

Poslednja numera na njihovoj top 5 listi najboljih pesama „Evrovizije“ jeste „Džuli“ pevača Daniela Popovića kojom je predstavio Jugoslaviju 1983 godine.

– Prekrasna pesma – opisao je Mrle.

– U 80-im i 90-im pesma je predstavljala Jugoslaviju, a pevač je iz Crne Gore. Pesma je bila jako, jako popularna, sećam se i u Nemačkoj – ispričao je Prlja.

„Jedini koji poznaju Eurosong“, „Oni su stariji pa znaju više o Evroviziji od drugih takmičara“, „Ikone s dobrim ukusom“, „Nisam očekivao da će ovi tipovi imati najbolji ukus pesama“, „Face prave“, „Sjajni izbori. Oni su bukvalno gledali Evroviziju 1974.“, neki su od komentara ispod videa „Leta 3“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare