NOVAK JE STVARNO KRALJ SVETSKOG TENISA: Đoković je na prvom mestu ATP liste proveo čak 7,42 godine! Zbog toga je ispred svih! 

Novak Đoković postavlja standarde u svetu tenisa koji će teško biti dostižni u bliskoj budućnosti.

Poznato je da najbolji teniser sveta Novak Đokovićiza sebe ima nekoliko rekorda, te da ga samo jedan trofej na grend slemu deli od ulaska u večnost. Prema jednoj objavi na Tviteru, Srbin je tokom svoje profesionalne karijere proveo na poziciji broj jedan, na ATP listi, tačno 7,42 godine. To je rekord koji možda nikada neće biti oboren.

Na drugom mestu večne liste jeste Švajcarac Rodžer Federer koji je najbolji bio 5,95 godina, dok je na trećoj poziciji Amerikanac Pit Sampras sa 5,48 godina. Potom slede Čeh Ivan Lendl (5,18), Amerikanac Džimi Konors (5,14) i Španac Rafael Nadal (4,01)…

Novak Đoković karijeru profesionalca u tenisu započeo je 2003. godine i ona traje punih 20 godina. S obzirom kako je Nole spreman, koliko pažnje polaže treninzima i ishrani, verujemo i nadamo se da će još dugo trajati. Prvi put je na prvo mesto ATP liste došao 4. jula 2011. godine.

Novak Đoković je svakako „liga za sebe“ što bi se u žargonu reklo, najkompletniji teniser na svetu sa pregršt osvojenih vrednih trofeja i titula. Pored toga što je vrhunski šampion, srpski teniser poseduje i ljudsku crtu, jer nije sklon ekscesima, iako je debelo omalovažavan na turnirima, ali i u javnosti. Bez obzira na sve što je osvojio i učinio u tenisu.

Novak Đoković
foto: EPA

Novak Đoković osvojio je 22 grendslem titule. Najviše u Australiji, čak 10. Sedam puta bio je najbolji na Vimbldonu, tri puta u Njujorku i dva puta na Rolan Garosu. Ukupno je osvojio 93 titule na ATP turnirima, a izgubio je 39 puta u finalima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare